SRAMOTNA ŠUTNJA Nitko u BiH ne reagira na bahato ponašanje SDA dužnosnika i slugansko ponašanje VSTV-a prema toj stranci

Vrijeme:5 min, 55 sec

 

Nakon što su se ovih dana svi ponovno mogli uvjeriti na koji način se sve pokušava srušiti glavna tužiteljica BiH koja nije podobna stranci SDA i Bakiru Izetbegoviću, treba podsjetiti da su na isti način rušeni i raniji glavni tužitelji tužiteljstva BiH, i to upravo od stranke SDA i njihovih podobnih novinara.

Piše: Estera Horvat, Fenix-magazin.de

Da ne nabrajam sva njihova imena, jer će se oni prepoznati kao što će ih prepoznati i svi koji prate rad tužiteljstva i zbivanja u BiH, napisat ću samo kako su oni najagilniji u prenošenju mržnje i iskrivljavanju istine. Jasno je da su oni nagrađeni za takav svoj nedoličan i sramotana rad ili su se okoristili na neki drugi način. Ako se sve to zna, valja se zapitati: kakvu budućnost ima Bosna i Hercegovina?

Ako govorimo o nagrađivanju podobnih novinara, onda svakako valja istaknuti primjer Željka Komšića, drugog člana predsjedništva BiH koji po svojim postupcim i po mnogim mišljenjima predstavlja samo „Bošnjake pripadnike SDA“, koji je postavio suprugu novinara Senada Avdića za veleposlanicu u Madrid, koja je inače bila novinarka „Slobodne Bosne“.

Nevjerojatno je na koji način se sve nagrađuju podobni novinari koji su bili ili su još zaštitnici SDA-ovskih nezakonitosti i tobožnjeg „patriotizma“.

https://avaz.ba/vijesti/bih/467998/supruga-senada-avdica-ide-u-madrid-zaboravljeni-sven-alkalaj-u-njujork

Isto tako za SDA-u podobnog novinara Avdu Avdić pisalo se kako je dobio stan zaslugom Safeta Softića, funkcionera SDA, a što, koliko se zna, Avdo Avdić nije demantirao niti je dokazao javnosti na koji način je dobio stan i time mogao opovrgnuti te priče, ukoliko nisu istinite.

Po „zadatku SDA“

Slično spomenutim novinarima, i novinarka Vildana Selimović je uvijek bila na „zadatku SDA“, a posebno se isticala u napadima i iznošenju neistina o nositeljima pravosuđa hrvatske nacionalnosti, pišući kolumne u novinskom tisku „Oslobođenje“. Isto radi i danas kada je u pitanju glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Mnogi Hrvati iz BiH smatraju kako je iz pisanja tih troje novinara, koja su pod sluganstvom SDA, razvidna njihova mržnja prema Hrvatima, kako onima u Bosni i Hercegovini, tako i onima u Hrvatskoj.

Tako je Avdo Avdić uz pomoć Osmana Mehmedagića zv. Osmice optužio Hrvatsku obavještajnu službu da vrbuje selafije, iako to nisu potvrdile niti te saslušane selefije u Tužiteljstvu BiH, prilikom čijeg saslušanja su bile uključene kamere, pa se moglo vidjeti i čuti što su rekli.

Presmiješno je da ovaj trojac govori da Nedžad Latić i drugi portali, kao što je Pressmedia, preuzimaju priloge jedni od drugih i nekih trećih portala, kada upravo ovaj trojac međusobno preuzimaju i reuzimaju svoje pamflete i plus još kolumne blogera Slobodana Vaskovića, koji je uvjek branio samo jednu stranu i nebitno je da li ta strana ispravna. Njegov rad se upravo ogleda u njegovom intevjuiranju ljudi u Srebrenici kada se bahato ponašao prema Bošnjaku koji je očito bio uplašen. Pitamo se bi li Nedžad Latić bio veći patriota da je šutio i da nije prijavio slučaj kada su ga isprebijali oni koji pripadaju SDA?

Zašto šuti oporba?

Ono što građane u ovome trenutku najviše zanima je zašto šuti oporba na ovakvo bahato ponašanje SDA funkcionera i slugansko ponašanje VSTV-a prema SDA? Imaju li oni „orahe u džepu“ pa se plaše da ne zazveče ako progovore? Je li njima jasno da će SDA nastojati postaviti svoga poslušnog glavnog tužitelja, nakon čega će upravo oni biti na meti kako bi ih uklonili putem tužiteljstva kao konkurenciju. A sve je više informacija kako SDA upravo želi instalirati Ismeta Šuškića kao glavnog tužitelja BiH.

Također je neshvatljivo kako međunarodna zajednica šuti na nelegalne pokušaje rušenje glane tužiteljice Gordane Tadić? A kada je bio u pitanju Milan Tegeltija svi su se stalno oglašavali da treba otići.

Sada međunarodna zajednica šuti, a vidi što rade čelnici SDA i što radi predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija sa svojim podobnim članovima VSTV-a. Međunarodna zajednica se nije oglasila ni povodom pisanja da je pravni savjetnik EU Kees van der Weide, koji po zakonu nema nikakvu funkciju u smislu bilo kakvog odlučivanja ili nametanja odluka, radio pritisak na članove VSTV da se smijeni Glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Državna strategija

Ono što građani ne znaju u vezi ratnih zločina, a zna međunarodna zajednica i VSTV, je to da postoji Državna strategija za rad na predmetima za ratni zločin. Zatim, da je VSTV upravo kroz svoje povjerenstvo u kojem sudjeluju svi članovi VSTV koji su tužitelji, a na kraju i svi članovi VSTV, nadležan pratiti rad tužiteljstva kada su u pitanju ratni zločini te da predlažu određene mjere za rješavanje tih predmeta.

Također, da je sve zapelo jer ministarstva nisu donijela revidirnu strategiju za rad nad predmetima ratnih zločina, na koji način će se produžiti rokovi za završenje tih predmeta. Tužitelji su ti koji vode te predmete i odgovaraju za rad po predmetu. Glavna tužiteljica rješava po prigovoru u tim predmetima.

Slučaj Nasera Orića

Također, nije glavna tužiteljica Gordana Tadić ta koja je dovela do toga da predmet Naser Orić padne, jer su svjedoci oštećenih promijenili iskaze i tako dali slobodu Naseru Oriću. Pisalo je da su potkupljeni svjedoci i da su se isti obogatili. Postoje priče da se to isto radi u predmetu Dudaković i da će i tu svjedoci promijeniti iskaz. Ono što treba uraditi je da te svjedoke treba procesuirati za davanje lažnog iskaza!

Halil Lagumdžija je, odbijajući zahtjev glavne tužiteljice za izuzeće Mahmuta Švrake, svjesno počinio kazneno djelo zlouporabe službenog položaja i ovlaštenja. Znao je da je Mahmut Švraka bio u SDA sa Osmanom Mehmedagićem i da se na istog utjecalo da potvrdi prvostupanjsku odluku. Također zna da isti odlazi iz VSV za 8 dana, pa je nepotrebno da ga stavlja u to povjerenstvo. Pa konačno i da nije bio, ukoliko postoji sumnja da nije bio i sam Mahmut Švraka se trebao izuzeti, kako bi otklonio sumnju.

Čemu istrajavanje na Mahmutu Švraki kao članu povjerenstva? Halil Lagumdžija je također znao kada je unaprijed formirao povjerenstva od većih Bošnjaka bliskih SDA da će sve odluke proći kako SDA želi, pa je presmiješna priča, da su povjerenstva (Komisije) ranije formirane.

Svjesno počinjenje kaznenog djela

Kada je bio Milan Tegeltija u pitanju, bili su zastupljeni predstavnici sva tri naroda i u prvostupanjskom i u drugostupanjskom povjerenstvu. I to je jedino ispravno! Halil Lagumdžija dobro zna da postoji i Odluka ustavnog suda Bi H, zbog kojeg je poništena odluka VSTV, samo zato što nije izuzeo bivšu dopredsjednicu Ružicu Jukić, a samo zbog toga što je odgovorila novninarima da Milan Blagojević često krši sudački kodeks, a što je i bila istina, jer je imao nekiliko postupaka, te je na kraju sam dao ostavku, jer je znao da bi bio razriješen.

Dakle, Predsjednik VSTV Halil Lagumdžija je svjesno sa umišljajem počinio kazneno djelo Zlouporabe službenog položaja i ovlasti, a samo da bi nanio štetu glavnoj tužiteljici Gordani Tadić u vidu njenog razrješenja, te kako bi pogodovao SDA kako bi se za glavnog tužitelja postavi njihov kandidat te zaustavile sve istrage protiv članova SDA.

Halil Lagumdžija je sve suprotno od onoga što su građani očekivali od njega kada je zamijenio bivšeg predsjednika VSTV Milana Tegeltiju!.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)