Prof.dr.sc. Mihovil Biočić: Urednicima TV kalendara HRT-a i njihovim nalogodavcima

Vrijeme:4 min, 37 sec

 

 

 

Prošle (2020.) i ove (2021.) godine, u svojoj emisiji TV kalendar, namjerno ste izostavili prikazati, obilježiti i registrirati 23. kolovoza 1939., Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. 

Zacijelo vam je poznato, da su taj dan dva najveća zlikovca na zemlji, nacionalsocijalist Hitler i komunist Staljin, sklopili Ugovor o nenapadanju i prijateljstvu, poznat kao Sporazum Ribbentrop-Molotov

 

Sporazum Ribbentrop – Molotov

 

Tajni protokoł 23.08

U ovom slučaju ne radi se o nekoj povijesnoj osobi, za koju možete izabrati spomen u TV kalendaru na rođendan, dan smrti ili nadnevak kada su izmislili nešto zbog čega zaslužuju mjesto u povijesti. Ovaj Europski dan sjećanja, možete registrirati, spomenuti i pojasniti samo dana 23. kolovoza! 

Čini se da na HRT-u doista i dalje vladaju otvoreni ili prikriveni komunistički kadrovi, koje plaćaju hrvatski državljani, a koji kriju svoju sramnu komunističku  povijest, ne samo o zločinima, nego i o tako značajnom Sporazumu vođe svjetskog komunizma Staljina s prvakom  nacionalsocijalizma Hitlerom! Tim vašim kadrovima (nalogodavcima) je zataškavanje i prikrivanje uspijevalo u vrijeme njihove komunističke totalitarne države, sad malo teže, ali čine što mogu! Vi urednici i djelatnici u TV kalendaru ste ili izvršitelji ili kreatori prikrivanja zločinačkih događaja tada dviju bratskih lijevih partija (komunističke i nacionalsocijalističke) i  zatiratelji Sporazuma koji je stajao milijune nevinih života u XX. stoljeću. Tim više što se vaše kolege urednici u drugim emisijama HRT-a, nisu ponijeli poput vas, naprotiv.

Vjerujem da je vama vrlo dobro poznata prijateljska vojna suradnja, nacističke i komunističke vojske, koje su imale brojne zajedničke proslave i  mimohode (u Białystoku, Grodnu, Lwówuitd (Janusz, Magnuski, Maksym, Kolomijec, ‘CzerwonyBltzkrieg’ Wrzesien 1939: Sowieckie Wojska Pancerne w Polsce’ (‘Red Bltzkrieg.Rujan 1939: sovjetske oklopne postrojbe u Poljskoj’). Poznate su vam i zajedničke zločinačke podjele tuđih teritorija, odnosno država, te da je sovjetska država tim Sporazumom, značajno pomagala nacistima, naftom i sirovinama, u osvajanju Francuske i  bombardiranju Velike Britanije (Richard Overy, THE DICTATORS; Hitler’s Germany and Stalin’s Russia; 2004).

Tada za Kominternu i sve komunističke partije. za rat nije bila kriva nacistička Njemačka, nego ‘imperijalističke sile’, a satelitske su komunističke partije od Kominterne (tj. Staljina), dobile nalog sabotiranja obrane svojih zemalja i pomaganja Hitleru (https://novenews.net/hr/znanost/cionizam-hitler-i-holokaust-155 )

Zastupnica u slovenskomparlamentu, Alenka Jeraj na svome Twitteru objavila je 2019. Fotografiju jedne vrlo znakovite značke: na njoj se vide zajedno ‘svastika’ i petokraka!

 

 

Bilo bi dobro da podsjetite javnost da je Staljin slavio i čestitao Hitleru na pobjedi kada je ušao u osvojeni Pariz. Naime, Vyacheslav Molotov ministar vanjskih poslova SSSR-a 18. lipnja 1940., četiri dana nakon ulaska Wehrmachta u Pariz, kancelaru Hitleru šalje ”najtoplije čestitke Sovjetske Vlade za izvrstan uspjeh njemačkih oružanih snaga”.Sta ljin je s nacistima službeno surađivao od 23. kolovoza 1939. do 22. lipnja 1941 (https://www.jutarnji.hr/vijesti/staljin-od-hitlerova-saveznika-do-krvnika-treceg-reicha/2838977/).

Dakle, KPJ na čelu s J. B. Titom je, kao dio Kominterne, dvije godine bila saveznica nacifašista. Napadom Njemačke na SSSR  22. lipnja 1941., na zapovjed iz Moskve,  sve sekcije komunističkih partija Kominterne diljem Europe, pa tako i KPJ, počele su organizirati otpor protiv Hitlerove Njemačke. Time se komunisti od pro-nacista svrstavaju u ‘anti’ i od tada kriju svoje savezništvo s Hitlerom kao ‘zmija noge’. (http://www.historiografija.hr/hz/1955/HZ_8_3_LEONTIC.pdf). 

Kako vidite, nije se KPJ digla na ustanak kada je napadnuta Jugoslavija, nije se digla na ustanak kada je utemeljena NDH, nego tek kada je napadnuta jedna druga zemlja, komunistički SSSR!

Dopunama  Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj iz lipnja 2011. godine, 23. kolovoza obilježava se kao spomendan– Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Vaše ponašanje sukladno je ponašanju hrvatske vlasti, jer su Hrvatska i Slovenija (gdje također nije provedena lustracija) jedine u EU od svih bivših komunističkih zemalja (Bugarska, Češka, Mađarska, Litva, Latvija, Estonija, Poljska, Rumunjska i Slovačka), odbile potpisati  s Državnim tajništvom SAD  Izjavu o 75 godina od kraja II. svjetskog rata. Naime sukus te Izjave je da je 8. svibnja 1945. za mnoge narode značio slobodu, ali za brojne druge, među kojima i hrvatski, novi teror, diktaturu i ropstvo, kada je padom nacionalsocijalizma u Istočnoj Europi zavladao radikalni boljševički komunizam.

Dapače, izvan ratnih događanja od 1939. do 1945., djelovanje komunizma u mirnodopsko vrijeme bilo je čak brutalnije od djelovanja nacionalsocijalizma. Uostalom, komunizam je prva totalitarna ideologija koja je zavladala velikim dijelom svijeta, još prije nacionalsocijalizma. Nacionalsocijalizam i fašizam su za svoje zločine osuđeni i kažnjeni, dok komunizam i danas živi u Svijetu u rasponu od najradikalnijeg oblika, do prikrivenog kao u nas, a komunistički zločinci nikada nisu osuđeni! (https://novenews.net/hr/vijesti/zbog-cega-republika-hrvatska-nije-potpisala-izjavu-o-svrsetku-ii-svjetskog-rata-koju-je-zajednicki-s-drzavnim-tajnistvom-sad-a-potpisalo-devet-clanica-europske-unije-1266 )

O tome govori i Rezolucija EU od 19. rujna 2019. o ‘Važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe‘, u kojoj se izjednačavaju nacistički i komunistički zločinački sustav!

U toj Rezoluciji između ostalog stoji da: u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava’, a nama su puna usta Europe, osim kad je u pitamnju komunistički zločinački sustav. 

Urednici TV kalendara i nalogodavci na HRT-u, uvjeravam vas da će cenzura jednog dana biti stvarno ukinuta i da će te se stidjeti svojih udvorničkih postupaka.

 

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić/Hrvatsko nebo

 

                                                                 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)