RUSIJA UPUTILA DIPLOMATSKU NOTU: “Ne smatramo legitimnim imenovanje Christiana Schmidta”

Vrijeme:47 sec

Veleposlanstvo Rusije izdalo je diplomatsku notu u kojoj službeno navode kako ne prihvaćaju novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, potvrđeno je za N1.

Kako su naveli u noti, “Vijeće sigurnosti UN-a nije formalno pristalo na kandidaturu Christiana Schmidta” i zbog toga “Ruska Federacija ne smatra njegovo imenovanje visokim predstavnikom legitimnim”.

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sastao se 3. kolovoza s dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Poručio je nakon sastanka kako u BiH nije došao da “sjedi, čeka i gleda”, nego da bude aktivan.

Sastanku nije prisustvovao srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Dodik je ranije najavio kako neće doći na sastanak u Predsjedništvo jer nema namjeru razgovarati s, kako se izrazio, “lažnim i neimenovanim” novim visokim predstavnikom.

Christian Schmidt dužnost visokog predsjednika u BiH preuzeo je 1. kolovoza. Na ovoj poziciji je naslijedio Valentina Inzka koji je dužnost obavljao od 2009. godine.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)