Još jedan bošnjački radikal izrekao teško probabljive nebuloze

Vrijeme:1 min, 51 sec

Sanin Musa, profesor islamskih znanosti, na svom Facebook profilu odgovorio je gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću.

Objavu prenosimo u cjelosti:

– E, pa Stanivukoviću, da malo ponovimo lekcije i obnovimo gradivo…

Bosna je bila država dugo prije nego što joj se u nazivu upisala i Hercegovina. To je urađeno radi interesa katoličkog življa u Hercegovini. Isto kao što su se Srbi, tvoji preci kako kažeš, u Bosni, pisali i zvali Bošnjacima/Bošnjanima pravoslavnim, a Hrvati Bošnjacima/Bošnjanima katolicima.

Za vas je ona uvijek Be i Ha

Vi pravoslavni to možete provjeriti kod Ilije Garašanina, u njegovom Načertaniju iz 1844., a katolici to mogu provjeriti npr. u sarajevskoj Katedrali, pravljenoj 1887. Tako da malobrojni svjesni ovoga kažu da je Hercegovina, u stvari, južna Bosna, i tako je zovu.

Inzistiraš na izgovaranju imena Republika Srpska, a nikada ne izgovarate Bosna i Hercegovina. Za vas je ona uvijek Be i Ha, i samo to. Nikada ti, Stanivukoviću, nećemo izgovoriti Republika Srpska! Od ’96. zagovaram da se ona može nazivati samo tzv. RS, ili bosanskohercegovački entitet RS.

Objava profesora Muse sa Facebooku
Facebook

Tvoj grad, Stanivukoviću, Banjaluka, u stvari stari je bošnjački grad, kojeg su Bošnjaci sami branili i ginuli za njega, protiv najvećih svjetskih sila, npr. 1737., protiv Austrijske monarhije/Habsburgovaca, i zamisli pobijediše Bošnjaci sami najveću europsku silu tog vremena…tada Stanivukoviću tvojih predaka tu nije bilo.

Oni se naseljavaju tek od 1918. po Banjaluci u jednom od mnogobrojnih perfidnih planova i igara oduzimanja zemlje i imetka Bošnjacima, a dodjele istog Srbima, tada tzv. Solunašima bezemljašima. Naročito su ti sunarodnjaci po Banjaluci naseljavani nakon potresa 1969.

To što Sarajevu šalješ LGBT paradu, kažeš kako to nije u tradiciji tvoga naroda, podsjeti me… Kačavenda, je li on ono bio pravoslavni sveštenik?!

Zato ste se tako raspištoljili

S vama Stanivukovića treba razgovarati samo jezikom koji razumijete…

Do sada je ovaj bošnjački narod šutio, i blago vam i mlitavo odgovarao.

Zato ste se tako raspištoljili.

Ali, vjeruj mi, stanje se mijenja.

Dobit ćete uskoro ravnopravne takmace i sugovornike koji će vas ubijati u pojam i ponižavati činjenicama i argumentima, stavovima i dostojanstvom, isto kao što vi to desetljećima radite ovom napaćenom narodu, po sarajevskim tv stanicama – stoji u objavi profesora Sanina Muse.

 

Bild.ba/ https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori