Uhićen Osman Mehmedagić Osmica, ravnatelj OSA-e, Tužiteljstvo BiH objavilo za što ga tereti

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Iz Tužiteljstva BiH potvrđeno je da je jutros uhićen direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić.

Foto: Avaz.ba

“Po nalogu Tužiteljstva BiH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišavanje slobode realizirali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz Tužiteljstva BiH, koje, kako je priopćeno, vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

“Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu te će tijekom dana narediti daljnje aktivnosti u predmetu”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH

Iz MUP-a Sarajevske županije priopćeno je da su, postupajući po zahtjevu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ lišili slobode O. M. iz Sarajeva i da se on nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi.

“U vezi s navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Županije Sarajevo”, navedeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a SŽ.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e, a predmet ispitivanja su i određene financijske transakcije u vezi s kupovinom kuće.

 

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

One thought on “Uhićen Osman Mehmedagić Osmica, ravnatelj OSA-e, Tužiteljstvo BiH objavilo za što ga tereti

Odgovori