VIDEO Milanović: Nitko neće raskomadati BiH, ali ne možeš oduzeti nekome pravo da bira svoje predstavnike

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bio je gost Dnevnika Plus RTV Herceg-Bosne. U podužem razgovoru sa kolegom Markom Zeljkom Milanović je uputio poruke koje će vjerojatno još dugo odzvanjati Bosnom i Hercegovinom, a konačno su i razbijeni pojedini mitovi koji već dugo vladaju ovim prostorima.

U prvom redu tu se misli na ono što je Milanović rekao o stranim veleposlanicima u BIH i raznim diplomatama koji svojim samovoljnim stavovima pokušavaju mijenjati sliku BIH.

-Vjerujte mi da nikoga u NATO-u ne zanima stoji li Dayton u dokumentu ili ne, a netko dovodi u pitanje usvajanje dokumenta zbog toga. Kada bi šefovi tih ljudi iz diplomacije znali sa čime se oni igraju, siguran sam kako ne bi bili sretni zbog toga – poručio je Milanović očito dajući doznanja kako se previše pažnje posvećuje onome što će reći trećerazredni diplomati iz stranih zemalja umjesto da se radi na unutarnjem kompromisu tri konstitutivna naroda.

Predsjednik Hrvatske je rekao i kako se Ustav BiH poštivao prvih godina nakon rata, a onda je netko počeo čitati drugačije Dayton i Ustav, te činiti suprotno od onoga na čemu je utemeljena današnja BiH.

Hrvatska je spriječila da Bihać ne bude nova Srebrenica, Tuđman je odlikovao Izetbegovića, BiH nitko neće raskomadati, OHR nikada neće vratiti snagu koju je imao na početku mandata, jasno je da BIH neće u NATO jer to ne žele Srbi i ne treba je tamo gurati nego jamčiti njezinu neutralnost…. To su samo neke od teza koje je Milanović iznio u razgovoru sa kolegom Zeljkom.

Pogledajte cijeli razgovor!

 

 

RTV Herceg Bosne/https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)