Milanović će uputiti video poruku sudionicima komemoracije u Srebrenici. Donosimo detaljan program posjete hrvatskog predsjednika BiH

Vrijeme:2 min, 43 sec

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uputit će video poruku sudionicima komemorativnog skupa u Srebrenici povodom obilježavanja 26. obljetnice genocida u Srebrenici, potvrdio je za Hrvatski Medijski Servis glasnogovornik Milanovićevog ureda Nikola Jelić.

O razlozima radne posjete BiH predsjednik Milanović govorit će i tijekom boravka u BiH, u izjavama za medije koje su predviđene, a to će biti i prilika da komentira optužbe na njegov račun, rečeno je HMS-u iz ureda Predsjednika Hrvatske.

Podsjetimo zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić izjavio je jučer za sarajevski O Kanal kako je “termin dolaska Predsjednika RH u BiH 1. srpnja „namjerna provokacija“ s obzirom na to da je 11. srpnja obljetnica genocida u Srebrenici”.

Hrvatski predsjednik stiže u nedjelju u trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

-Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u radnom posjetu BiH na poziv Sveučilišta u Mostaru, gdje će u ponedjeljak održati i predavanje, što je ujedno i jedan od razloga njegovog posjeta, kazao je Jelić za HMS.

Uz to, dodao je, predsjednik Hrvatske sastat će se i razgovarati s predstavnicima Hrvatskog narodnog Sabora BiH, kao i s čelnicima lokalnih vlasti u Mostaru, Vitezu, Ljubuškom, Tomislavgradu i Livnu.

Iz Ureda predsjednika Hrvatske Hrvatskom Medijskom Servisu dostavljen je  i program radnog posjeta predsjednika Milanovića BiH, kojeg donosimo u nastavku.

Radni posjet Predsjednika Republike Hrvatske
Bosni i Hercegovini
Vitez, Mostar, Ljubuški, Tomislavgrad, Livno

Nedjelja, 11. srpnja 2021.

VITEZ
18:30
Predsjednik Republike održat će radni sastanak s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života središnje Bosne (Hotel Central – Economic, Poslovna zona 96)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka.
Izjava za medije Predsjednika Republike predviđena je prije sastanka, u 18,15 sati.

Ponedjeljak, 12. srpnja 2021.
VITEZ
9:00
Predsjednik Republike odat će počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen obilježja „Osmica“ u spomen na osmero poginule djece prije 28 godina.

MOSTAR
12:40
Predsjednik Republike održat će sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru(Kampus Sveučilišta u Mostaru, Matice hrvatske bb)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka.

13:00
Predsjednik Republike održat će predavanje na Sveučilištu u Mostaru
NAPOMENA: Predavanje Predsjednika Republike otvoreno je za medije.
Izjava za medije Predsjednika Republike predviđena je nakon predavanja.

18:00
Predsjednik Republike susrest će se s gradonačelnikom Mostara (Ured gradonačelnika Grada Mostara, Hrvatskih branitelja 2)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka.

LJUBUŠKI
19:10
Predsjednik Republike susrest će se gradonačelnikom Ljubuškog (Ured Gradske uprave Ljubuški, Trg dr. Franje Tuđmana 1)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak susreta.

20:00
Predsjednik Republike održat će sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (Konoba Vodopad, Veljacibb)
NAPOMENA: Izjava za medije Predsjednika Republike predviđena je prije sastanka.

Utorak, 13. srpnja 2021.

TOMISLAVGRAD
10:30
Predsjednik Republike susrest će se s načelnikom općine Tomislavgrad i predsjednikom Vlade HB županije (Ured načelnika općine Tomislavgrad, Matije Tomića 120)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka.

11:35
Predsjednik Republike posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

LIVNO
12:30
Predsjednik Republike susret će se s gradonačelnikom Livna i predsjednikom Vlade HB županije (Ured gradonačelnika Livna)
NAPOMENA: Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka.
Izjava za medije Predsjednika Republike predviđena je nakon sastanka.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori