EICHORST Došlo je vrijeme da uradimo konkretne stvari, treba ubrzati proces razmatranja prijedloga

Vrijeme:1 min, 13 sec

OKONČAN SASTANAK PALMERA I EICHORST S INTERRESORNOM RADNOM SKUPINOM

Okončan je sastanak zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD za zapadni Balkan Mathewu Palmera i direktorice za zapadnu Europu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Europskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichorst s Interresornom grupom za izmjenu Izbornog zakona.

Eichorst je, kako prenosi Avaz nakon sastanka rekla da su imali dobar sastanak i da su navikli na politička razdvajanja u mišljenju.

– Imali smo priliku razgovarati o suštinskim pitanjama i dotakli smo se važnih pitanja. Navikli smo se na različite političke stavove. Naša posjeta je dokaz snažne podrške EU BiH ka članstvu Europskoj uniji. To je nešto što ćemo zajednički snažno raditi. Došlo je vrijeme da uradimo konkretne stvari – rekla je Eichorst.

Vjeruje da 2021 predstavlja godinu o reformama Izbornog zakona.

– Imali smo priliku razgovarati o istinskim promjenama kako bi se osigurali pravedni izbori naredne godine. Ključne aktivnosti su pred Intrresornom grupom. Drago mi je da imamo otvorene rezgovore. Proces je nešto što se treba dodatno ubrzati kako bi se postojeći prijedlozi razmatrali. Ovdje smo da pomognemo i da pružimo svim građanima i to je cilj koji ima EU – rekla je Eichorst.

Planirano je da se danas Palmer i Eichorst sastanu s članovima Predsjedništva BiH.

Iz Predsjedništva BiH je najavljeno da će se u 12:15 sati predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati s Palmerom i Eichorst, a potom i sa dvojicom bošnjačkih članova, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)