VIDEO Goran Macura hrvatski branitelj pravoslavac: “Pupovčev glavni grad je Beograd a moj Zagreb”

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

 

 

Rekao sam ‘NE’ Mili Martiću kada su mi šibenski Srbi krajem 90-te nudili oružje i stavio se na raspolaganje Hrvatskoj vojsci, imam tisuću dana bojišta, a zbog SPC-ovih svećenika nemam pravo čak niti na pogreb uz počasni plotun, moje dijete, kako sada stvari stoje, neće dobiti ni hrvatsku zastavu, za koju sam se borio – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Goran Macura, ratni veteran 113. šibenske brigade HV-a i osnivač Udruge hrvatskih pravoslavnih branitelja:

 

– Kada smo se zbog takvog odnosa prema hrvatskim braniteljima pravoslavne vjeroispovijesti žalili nadležnim institucijama, rekli su nam da im je žao i da smo ostali nigdje!

Komentirajući novi Zakon o civilnim žrtvama rata, Macura se prisjetio svojedobnog dopisivanja s uredom resornog ministra Medveda:

– U rodnom selu, u Skradinakom zaleđu jedino moja kuća nije obnovljena, a sve druge, one čiji su vlasnici bili na četničkoj strani, a sada su povratnici – jesu! Hrvatsko pravoslavno življe živi u zarobljeništvu Pupovčeve politike, pa zbog toga nemamo ni vodu! Njegov glavni grad je Beograd, a moj Zagreb!

“Medved je tvrdio da su i članovi SDSS-a branili Hrvatsku, a ja sam mu na to odgovorio da su mu oni pucali u brata, a ja nisam,“

poručio je Plenkovićevom zamjeniku Goran Macura:

“Srpska pravoslavna crkva je instrument velikosrpske politike. Hrvatska neće biti u potpunosti samostalna država, dok se ne obnovi Hrvatska pravoslavna crkva!“

 

Bujica/https://www.youtube.com/watch?v=TtYueeGVr4U /Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)