Mile Prpa: Kad se vlast preda urni za glasanje, zemlja će izgubiti slobodu

Vrijeme:3 min, 30 sec

 

Kad se vlast preda urni (kutiji) za glasanje, zemlja (Španjolska) izgubit će slobodu (Nostradamus). To se dogodilo 1936., kad su „narodnjaci“, a u stvari  komunisti  na izborima preuzeli vlast, u Španjolskoj  buknuo je građanski rat, koji je baštinio  kao posljedicu  oko dva milijuna žrtava.

Najveća im  je poslastica bila, skupiti na desetke, a negdje i stotine katoličkih svećenika zatvorili bi  ih u crkvu i polili benzinom i zapalili. Igra bi se nastavila na gradskim trgovima. Donijeli bi križ s raspetim Kristom i iz pušaka strijeljali bi raspetog Krista.

To me podsjetilo kad sam bio još  mladi pravnik i radio u jednoj gradskoj instituciji, ušao mi je u ured jedan stariji čovjek sa štapovima. Tad mi je pored ostalog, rekao „Blago vama, vi ste mladi zdravi čovjek, a pogledajte kako ja izgledam, Tad ga upitah gdje je nastradao, odgovorio mi je da je nastradao u Građanskom ratu u Španjolskoj. Ja mu rekoh, nešto ću vas pitati, a nemojte se naljutiti. Slobodno recite, reče mi. Pitao sam ga koji vas je vrag tjerao da idete u tuđu zemlju ratovati. On mi reče, e dobro ste  to rekli, cijeli život pitam sam sebe zašto sam tamo išao. Zar je to meni trebalo?

Evo i danas u Hrvatskoj nalazimo se pred sličnim glasanjem, koji bi pokrenuo ekstremnu ljevicu, ako narod u glavi ne bude imao pameti. Sjetimo se samo godine 1918, gdje smo nepotrebno srljali kao guske u  magli. Taj čin je  Hrvatima, a i nekim drugim narodima donio neizrecivu tragediju, koju još i danas osjećamo, na širokom planu.

Čovjek koji nam je ponuđen za Gradonačelnika Hrvatske metropole Zagreba, ništa dobro neće donijeti narodu, jer iza njega stoji jaka ideološka međunarodna ekstremna ljevica, postao je predstavnik međunarodne zločinačke organizacije MOŽEMO, (WE CAN), koja je već preuzela u Europi sedamnaest gradova, koji sve više u moralnom smislu i drugo sliče na Sodomu i Gomoru

Hrvati su  slobodarski narod.  Što je uvijek na prvom mjestu i što je najvažnije za svakog čovjeka i za svaki narod? Ako ne znate odgovor i mislite da je to zdravlje, jer svi govore – u životu je najvažnije zdravlje, tada upitajte uznike, sužnje! Svi će odreda odgovoriti – Najvažnija na svijetu je – sloboda! Sloboda svakog čovjeka je i sloboda naše Hrvatske. A sloboda naše Hrvatske je i sloboda svakog njenog čovjeka!

O liepa, o draga, o slatka slobodo,
dar u kôm sva blaga višnji nam Bog je dô,
sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi
ne mogu bit plata tvôj čistoj lipoti! (IG)

Sloboda pojedinog čovjeka i naroda je iznad svih vrijednosti, ona je i ispred zdravlja, ispred sitosti, ispred obitelji, ispred karijere – ona je ispred svake druge vrijednosti kao pojedinačnog dobra ili njihovog kumulativa. A ispred i iznad slobode je samo Bog! Sloboda je poput ruže vjetrova i puše iz bilo kojeg smjera, jer svi narodi svijeta vole vjetrove slobode bez obzira iz kojeg smjera dolazili.

Sloboda donosi dobro neprocjenjive vrijednosti. Sloboda ljudi je glas Božje mudrosti i dobrote, ona je povjetarac koji dobrotom miluje lica sužanja, ona je zlatna zora, smiraj duše, ona je jutro nade. Oduzimanje slobode narodima je akt okrutnosti, gaženja Božjeg lica, prezir života i kovačnica nesreća. Gubitak slobode je bol kako naroda jednako i pojedinca. Mali narod lako gubi slobodu, a vrlo teško je ponovo stječe. Bolje je biti rob u ime pravde, nego slobodan u ime nepravde.

Zato, Ti, hrvatski sine i hrvatska kćeri, koji čitate ove misli, znajte da su napisane samo zato da vi ponovno ne izgubite slobodu. Sloboda se može izgubiti na stotine načina a povratiti samo na jedan jedini – prolijevanjem krvi i davanjem ljudskih života .Sloboda nije ni skupa ni jeftina, ona uvijek ima istu vrijednost – ona je neprocjenjiva. Njenu pravu cijenu znaju samo sužnji. I znajte da vas nesloboda vreba na svakom koraku, od prijetnje izvana, ali i iznutra u krivo izgovorenoj riječi, u nemoralu politike, u bezumnoj laži vladajućih, u krađi onog što pripada narodu, u rasprodaji narodnog i gospodarskog blaga, u nepromišljenosti politike i u svemu što je protivno Božjem zakonu i moralu. Ovaj Codex moralis croaticum pomoći će  vam da uočite otkud dolazi zlo, a otkud dolazi dobro. Sloboda je uvijek gladna pa je vječno treba hraniti dobrim djelima i mudrošću naroda.

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori