Gradski ogranak UHDDR-a Grada Zagreba predstavio svoj prvi EU projekt

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Na jučerašnjoj online konferenciji Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zagreba, predstavljen je EU projekt „Ljepši dani“.

Projekt je započeo u veljači ove godine, a prijavljen u okviru ESF poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“.

To je ujedno prvi EU projekt GO UHDDR-a Grada Zagreba, a njegov je cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 5 prethodno nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom te osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz programe obrazovanja / osposobljavanja.

Projektom će se potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 30 krajnjih korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja), kojima će kroz 12 mjeseci biti pružene usluge pomoći i potpore poput pomoći u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, socijalnoj integraciji te posredovanju u ostvarivanju raznih prava i slično.

Kroz projekt je već zaposleno pet prethodno nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom, prethodno prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba koje aktivno traže posao pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Svaka žena zaposlena u okviru projekta pruža usluge pomoći i potpore za najmanje 6 krajnjih korisnika koji su osobe starije životne dobi (starijih od 65 godina).

Projekt traje do 25.veljače 2021. do 25. kolovoza 2022 (18 mjeseci), a u okviru istoga će zaposlene žene završiti verificirane programe osposobljavanja, kako bi im se povećala mogućnost zapošljavanja i nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 464.329,00 HRK, a iznos EU potpore iznosi 394.679,65 HRK, odnosno 85% dok je ostatak sredstava osiguran iz Državnog proračuna RH.

GO UDHHR-a Grada Zagreba projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje –

Područna služba Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Zagreb.

Za više informacija o projektu, pratite web stranice.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori