Škoro: U Zagrebu najmanje 20 godina vlada pandemija korupcije

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

 

Kandidat Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro izjavio je u srijedu da u Zagrebu najmanje 20 godina vlada pandemija korupcije, klijentelizma i privilegiranog načina dobivanja radova te netransparentne javne nabave.

“U Zagrebu najmanje 20 godina vlada pandemija korupcije, klijentelizma i privilegiranog načina dobivanja radova, kao i vrlo netransparentno rađene javne nabave”, rekao je Škoro na konferenciji za novinare.

Na križanju Branimirove i Zagrebačke ceste, ispred table na kojoj piše “Izgradnja Branimirove ulice u Sesvetama od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice”, pokazao je fotografiju protukandidatkinje Jelene Pavičić Vukičević sa suradnicima s tog mjesta, prozvavši ih da su otvorili te radove u predizborne svrhe, nakon čega se ne događa ništa.

Naime, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Pavičić Vukičević prošloga je tjedna nazočila početku I. etape radova na izgradnji produžene Branimirove ulice.

Škoro je, pak, upozorio na obmanu građana po ustaljenom modelu javne nabave i provođenja radova u Zagrebu, ističući da javna nabava nije završena niti je odabran izvođač radova.

Naglasio je kako bi na toj tabli trebali biti podaci poput klase, urudžbenog broja, određeni datumi i način na koji se došlo do početka ovih vrlo vrijednih radova.

“Jedino što vidimo na toj tabli je da su se ‘pioniri maleni’ spustili sa zagrebačke žičare ovdje. Ključna je stvar kad ‘pioniri maleni’ rade nešto za Grad Zagreb da vantroškovnički radovi budu duplo veći od ugovorene cijene radova”, rekao je.

Škoro je poručio građanima da ne nasjedaju na takve stvari i budu oprezni kada im daju obećanja u predizborno vrijeme jer, kazao je, jedino što će dobiti su izgubljene iduće četiri godine u kojima će ‘pioniri maleni’ zajedno s ljudima koje žele upošljavati u svakom projektu lažirati javne nabave, nepoštivati zakon i nastaviti pljačku Zagrepčana.

 

Kamenjar/https://kamenjar.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)