Dinamo saznao protivnika u četvrtfinalu EL

Vrijeme:1 min, 3 sec

Ždrijeb četvrtfinala i polufinala Europa lige je održan u Nyonu, a među osam klubova koji su u bubnju našao se i hrvatski prvak Dinamo koji će u četvrtfinalu igrati protiv španjolskog Villarreala.

Dinamo ako prođe Villarreal u polufinalu će igrati s boljim iz okršaja Arsenala i Slavije. Može se reći da je hrvatski prvak imao sreće u ždrijebu jer je u četvrtfinalu izbjegao engleske predstavnike, ali i moćni Ajax.

Igrat će protiv sedmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva koja je u lošoj formi u domaćem prvenstvu. Villarreal je na putu do četvrtfinala izbacio kijevski Dinamo (4:0) i Red Bull Salzburg (4:1). Prema Transfermarktu Villarreal vrijedi 250 milijuna eura i najskuplji igrač je stoper Pau Torres (50 milijuna eura). Najveće zvijezde su španjolski napadači Gerard Moreno i Paco Alcacer, a prošle godine je stigao i sjajni veznjak Dani Parejo iz Valencije.

Prve utakmice četvrtfinala su 8. travnja, a uzvrati 15. travnja, dok se polufinale igra 29. travnja i 6. svibnja. Dinamo će u četvrtfinalu i u eventualnom polufinalu biti domaćin prvih susreta.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku.

Ždrijeb četvrtfinala:

Granada – Manchester United

Arsenal – Slavia

Ajax – Roma

DINAMO – Villarreal

Ždrijeb polufinala:

Granada/Manchester United – Ajax/Roma

DINAMO/Villarreal – Arsenal/Slavia

Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)