Vidović Krišto: Hrvatski mediji prate Vučića kao da je bitan faktor. Dva kvarta u Beču imaju veću gospodarsku moć nego cijela Srbija

Vrijeme:3 min, 26 sec

Posljednjih dana mediji bruje o izjavama srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je prvo izvrijeđao čuvenu istarsku Malvaziju, a zatim se javno ispričao zbog toga. Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto kritizirala je hrvatske medije koji toliko pažnje pružaju Vučiću. Između ostalog, osvrnula se i na događaje vezane uz pogreb Milana Bandića.

“Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, ovih je dana nešto lamentirao o vinima, te je u tom kontekstu pričao o istarskoj Malvaziji. Hrvatski mediji su to doživjeli kao emocionalnu uvredu, te se o tome raspisali. I to je jedan od problema hrvatskog društva. Hrvatski mediji obožavaju primitivizam, korupciju, i vrlo često antihrvatstvo.

Ti mediji, koji nisu na tržištu zato što su uspješni i kvalitetni, već zato što ih korumpirana vlast financira novcima poreznih obveznika, konstantno pokazuju ljubav prema likovima a la Vučić. Prosječnom hrvatskom građaninu Vučićeva ocjena naše Malvazije je toliko bitna kao primjerice vijest da se u Kini prevrnuo jedan bicikl (a ima ih milijarde).

Riječ je, naime, o čovjeku koji u svijetu ima tretman kakav i zaslužuje, a to je (kako ga primjerice njemački mediji nazivaju) ultrašovinistom, čovjeka koji se krajem 20. stoljeća proslavio izjavom da za jednog Srbina treba ubiti 100 Muslimana.

Ali, to su ti mediji u Hrvatskoj. Oni Vučića prate kao da je on nekakav bitan faktor za Hrvatsku, što svi znamo da nije. Jer veću gospodarsku moć imaju dva kvarta u Beču, Milanu ili Stockholmu, nego cijela Republika Srbija. Usto, ta Republika Srbija duguje Hrvatskoj 43 milijarde eura ratne odštete, još uvijek nam ne vraćaju ukradene umjetnine, arhive, a njihovi počinitelji ratnih zločina u Hrvatskoj zaštićeni su kao polarni medvjedi.

Očigledno, da ključni hrvatski mediji ne da nemaju građansku i domoljubnu odgovornost, već ne podnose ništa što je europsko, demokratsko i hrvatsko. Oni se dive primitivizmu, šovinizmu i neeuropskim vrijednostima.

Dokle ide taj neprofesionalizam pokazuje izvještavanje u svezi pogreba Milana Bandića.

Tako na primjer svugdje spominju Slobodana Ljubičića Kikaša kao bitnu osobu u spašavanju Bandićeve hobotnice u Zagrebu, te su uredno objavili kako je taj gospodin nazočio komemoraciji, sprovodu i sastancima Bandićeve stranke.

Činjenica jest da je taj Slobodan Ljubičić od Županijskog suda u Zagrebu proglašen trajno nesposoban za suđenje. Za normalni demokratski poredak, kad ste proglašeni trajno nesposobnim za suđenje znači da imate par tjedana života na ovom svijetu.

Poznat je slučaj bivšeg direktora HRE banke, Georga Funkea, kojemu se sudilo u terminalnoj fazi bolesti karcinoma, a tijekom procesa je i umro. A Ljubičić se okolo našetava, te aktivno sudjeluje u političkom životu, sud ga prije godinu dana proglasi nesposobnim, a za hrvatske medije to nije vrijedno ni spomena?!

Doista, hrvatski su mediji glavna ugroza demokratskog i pravnog poretka u Hrvatskoj, te glavni zaštitnici korupcije i nepravde u našem društvu. Prošli tjedan su dva zastupnika u njemačkom Bundestagu, i to iz vladajuće frakcije CDU/ CSU, zastupnik Nüßlein i zastupnik Löbe, podnijeli ostavke na sve stranačke dužnosti, a jedan je dao ostavku i na zastupnički mandat, iz razloga što su mediji razotkrili da su tvrtke u kojima su oni vlasnici ili suvlasnici zarađivale na nabavci zaštitnih maski za ministarstvo zdravstva.

Mediji su to objavili, a Državno odvjetništvo u roku od sedam dana izvršili premetačinu ureda i privatnih prostorija, te pokrenuli kazneni proces.

Da, tako se to radi. Iz razloga što mediji vrše svoju funkciju, a pravosudna tijela rade u skladu sa zakonom, njemački ugostitelji dobivaju 75 posto svog prometa od prošle godine, tvrtke dobivaju razvojne kredite, a zaposlenici koji ne rade zbog pandemije dobivaju 77 posto svoje bivše plaće, a nakon četiri mjeseca taj se iznos povećava na 80 posto.

U Hrvatskoj radnici dobivaju paušalno 4000 kuna, vlasnici ne dobivaju ništa osim sitnih režijskih troškova, kredite dobivaju državni tajkuni, a preduvjet za njih je obiteljska veza s UDBA-om, nesposobnost i neinventivnost.

Zaključno, mi, hrvatski građani, imamo pravo na primjenu zakona te na pravedne društvene odnose, te nam nitko ne može oduzeti urođeno pravo da budemo jednakopravni sa svim drugim građanima Europske unije.

Na tom putu su nam prepreka korumpirani mediji, korumpirano pravosuđe i korumpirane političke strukture. Vrijeme je da te prepreke počnemo uklanjati s puta bolje hrvatske sutrašnjice”, napisala je Vidović Krišto.

 

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori