LIDER SDA/Izetbegović predlaže da se na mjestu gradonačelnika Mostara rotiraju tri čovjeka

Vrijeme:1 min, 4 sec

Mostar će imati rotirajućeg gradonačelnika izjavio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Imamo jedan zanimljiv nagovještaj raspleta koji bi mogao opet uvesti trećeg kandidata za gradonačelnika Mostara, kazao je Izetbegović u intervju za O kanal.

– Mandat od četiri godine bi se podijelio na troje što bi po svojoj prirodi bilo zanimljivo za SDA. Danas bi bio izabran jedan od dvojica, a ostali bi se rotirali kao Predsjedništvo – izjavio je Izetbegović.

Riječ je o sporazumu koji predviđa rotiranje najvjerojatnije tri osobe na poziciji gradonačelnika Mostara, i to svakih 16 mjeseci. To bi prema trenutnom odnosu snaga bili vijećnici iz HDZ-a, Koalicije za Mostar i Bh. bloka. Izetbegović nije kazao s kim je postigao takav sporazum. I, zbog čega onda u tu rotaciju ne bi bio uključen i HRS.

Ovaj prijedlog samo je jedna u nizu incijativa kako bi se izbor gradonačelnika grada na Neretvi izvršio u razumnom roku.

Danas je pred vijećnicima drugi krug glasanja, a u izboru su ostali HDZ-ov Mario Kordić, za koga je u prvom krugu glasovalo 14 vijećnika te Zlatko Guzin kandidat Koalicije za Mostar, za koga je glasovalo 12 vijećnika. Podsjetimo u drugom krugu, za izbor gradonačelnika potrebno je osigurati dvotrećinsku podršku vijećnika, a u trećem krugu prostu.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)