Šokantne riječi Maradoninog liječnika potresle Argentinu, kćer Dalma traži pravdu

Vrijeme:1 min, 37 sec

Smrt Diega Maradone još uvijek se istražuje, a neurokirurg Leopoldo Luque i psihijatrica Agustina Cosachov optuženi su za nemar i propuste u liječenju legendarnog Argentinca koji je preminuo 25. studenog 2020. godine.

Argentinski portal Infobae objavio je ekskluzivne audiosnimke i prepiske Leopolda Luquea s Agustinom Cosachov i suradnicima tijekom posljednjih minuta života Diega Maradone.

Riječi i ton koje je koristio Luque šokirali su sve u Argentini, a prema njima se može zaključiti da je bio mnogo zabrinutiji zbog moguće reakcije članova obitelji nego zbog smrti legendarnog El Pibea prenosi Klixa.ba.

Infobae navodi da je objavljeni materijal dio dokaza koji se istražuje.

“Agustina, učinili smo sve što smo mogli. Obitelj je bila svjesna situacije, znali su da je on težak pacijent. Jedino što od vas sada tražim je da me upozorite u slučaju da su ljuti i da mi kažete gdje se nalaze”, rekao je Luque u razgovoru s Augustinom Cosachov nakon što je saznao za Maradoninu smrt.

Nakon razgovora s Cosachov Luque je odgovorio kolegi koji ga je pitao za potvrdu nakon što je saznao vijest da je Maradona preminuo.

“Debeli će se usr.ti umirući”, napisao je kolegi gotovo podrugljivim tonom, dodavši:

“Izgleda da je imao kardio-respiratorni zastoj, idem tamo”.

Nakon što su objavljeni audiozapisi i poruke, reagirala je i Maradonina kćerka Dalma. El Pibeova najstarija kćerka oglasila se na Twitteru, napisavši da je povratila nakon što je čula razgovor između Luquea i Cosachov.

Na tome se nije zaustavila jer je ukazala i na Matíasa Morlu – Maradoninog odvjetnika kojeg optužuje da je odgovoran što je odabrao Luquea da brine o zdravlju njenog oca.

“Jedino što tražim od Boga je da se izvrši pravda”, napisala je Dalma koja je poručila da se neće zaustaviti na tom putu.

Kako tvrde argentinski mediji, na osnovi dosad prikupljenih dokaznih materijala, Luque i Cosachov mogli bi biti podvrgnuti novom ispitivanju u narednim danima i optuženi za ubojstvo iz nehata.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)