Donosimo detalje krvavog pohoda u Šibeniku i Vodicama: Ubojica presudio vjerovniku i stečajnoj upraviteljici

Vrijeme:2 min, 6 sec

 

 

Počinitelj je, kako neslužbeno doznajemo, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Njegova tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku.

Stravična četiri ubojstva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama, a Krešimirovim gradom vrlo brzo su počele kolati informacije kako se radi o povezanim ubojstvima. Počinitelj je, kako neslužbeno doznajemo, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Njegova tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku. kojem je nakon stečaja pripalo Matkolova hala.

Prema dostupnim informacija, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom i vjerovnikom, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo jeep bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice. Slamić je sjedio u merecedesu ispred dućana Djelo čiji je vlasnik, te ga bez riječi ubio iz kalašnjikova, propucavši automobil. Još uvijek nije poznato što se na kraju dogodilo s Koloperom. Prve informacije bile su da je okončao život skokom sa Šibenskog mosta, no čini se da se zatvorio u kuću koja je pod policijskom opsadom.

Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godine zbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kuna duga. Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme nitko nije obavijestio, a neke su obavijest o otkazu dobile prethodnu večer SMS porukom.

Na ranijim ročištima Branko Koloper tražio je odgodu rješenja o pokretanju stečaja navodeći da od imovine ima halu od tri tisuće kvadrata vrijednu oko dva milijuna eura, oko 300 kvadrata poslovnog prostora na Baldekinu čija je vrijednost oko 400 tisuća eura, sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve te da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 milijuna kuna za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate.

Najveći Matkolov vjerovnik bilo je upravo Djelo, kojem je Matkol dugovao gotovo pola milijuna kuna. No, po neslužbenim informacijama, prvo je Djelo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u tom trgovačkom lancu. Dogovorili su kompenzaciju u brašnu, a na kraju se ispostavilo da je brašno imalo veću cijenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Djelu. Čini se da je zbog toga Koloper mislio kako je upravo Slamić krivac za njegovu propast.

Večernji list/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo

 

Odgovori