KARAČIĆ ZA HMS: Cilj mi je osvijestiti ulogu RTV HB kao nacionalnog projekta od izuzetne važnosti za Hrvate u BiH

Vrijeme:2 min, 55 sec

 

– Prioritet svih prioriteta u mom mandatu bit će osvijestiti ulogu RTV HB kao nacionalnog projekta od izuzetne važnosti za Hrvate u BiH, kazala je Slavica Karačić, nova ravnateljica RTV Herceg-Bosne, u intervjuu Hrvatskom Medijskom Servisu.

Razgovarao: Branimir Galić, Hrvatski Medijski Servis

HMS: Kakvo stanje ste zatekli na RTV Herceg Bosne kada ste postali ravnateljicom?

KARAČIĆ: Nezahvalno je pričati o zatečenom stanju na samom početku priče. Još uvijek sam v.d. ravnateljice. Dajte mi malo vremena i javnost će precizno znati stanje RTVHB. To je i moja dužnost, informirati osnivače i javnost o utrošku sredstava poreznih obveznika.

HMS: Što će vam biti prioriteti?

KARAČIĆ: Prioritet svih prioriteta u mom mandatu bit će osvijestiti ulogu RTV HB kao nacionalnog projekta, projekta od izuzetne važnosti za Hrvate u BiH. Ostali planovi, neću reći prioriteti, će slijediti s ostvarenjem ovog cilja. Reći ćete kako je svijest o važnosti već prisutna. Istina, prisutna je ali nedovoljno i još uvijek uglavnom u naraciji… Želim ostvariti i praktičnu svijest koja će ustvari omogućiti nesmetani rad RTVHB te dati nam prigodu za kvalitetno osluškivanje potreba našeg slušateljstva i gledateljstva kao i za ostvarenje svih zacrtanih ciljeva.

HMS: Hoće li RTV HB graditi vlastite zgrade, o ovome se već duže vremena priča?

KARAČIĆ: Prostor u kojem smo sada premalen je i za naše trenutno skromne aktivnosti a svakako je premalen za naš planirani rast i buduće planirano pozicioniranje naše kuće u BiH medijskom prostoru. Kako se planiramo dodatno angažirati i na proizvodnju vlastitog programa, imat ćemo potrebe za većim studijskim multifunkcionalnim prostorom. Gradnja vlastite zgrade bi bila idealna priča. Međutim, morat ćemo dobro odvagati naše mogućnosti i krenuti u realizaciju realnih ideja.

HMS: Kada možemo li očekivati više sadržaja iz produkcije RTV HB?

KARAČIĆ: Kako sam već kazala, RTV HB želi biti medijska kuća koja osluškuje potrebe vlastite publike. U tom smislu planiramo “oživjeti” neke stare programske priče i učiniti naš program dinamičnim i zanimljivim. Neću reći da on do sada takav nije bio već da smo svjesni kako može i biti i bolji. Prije svega, želimo biti pouzdan medij koji će kvalitetno informirati i educirati. U tom smislu imamo cijeli niz planiranih programskih sadržaja koji će vjerujem podići gledanost i dovesti nas u pravom smislu u svaki dom.

HMS: Planirate li kadrovski ojačati televiziju?

KARAČIĆ: Rast podrazumijeva i kadrovska pojačanja. Međutim, sve u svoje vrijeme. Vjerujem kako s postojećom kadrovskom strukturom RTVHB možemo napraviti dobar dio planiranih aktivnosti a kako vrijeme bude odmicalo i kako se naš prioritet s početka priče bude ostvarivao, lakše ćemo “osvježiti” i naš medijski prostor novim licima…

HMS: U kakvom je financijskom položaju RTV HB, kakvu suradnju imate s osnivačima, odnosno lokalnim zajednicama gdje pretežno žive Hrvati?

KARAČIĆ: Ne mogu vam previše reći o financijskom položaju RTVHB jer je još rano iznositi neke zaključke. Fiskalna godina je završena no završni račun još nije sačinjen. Zatečenim stanjem nisam previše zadovoljna, moram priznati. Previše je nedorečenosti i neobičnog dosadašnjeg stila upravljanja. RTVHB se dobrim dijelom financira javnim novcem i poslovni stil mora odgovarati toj prirodi. No moja uloga je, kao što rekoh, promijeniti stvari koje nisu bile dobre i boriti se i da i financijsko stanje bude bolje. Ne želim se previše osvrtati na prošlost. Želim izgraditi dobar imidž Kuće i želim da se stanje Kuće ogleda u našem programu. S osnivačima u startu imam dobar odnos i nadam se prema tome i dobroj suradnji. Nema razloga za drugačije odnose jer imamo jedan cilj- učiniti RTVHB istinskim nacionalnim održivim projektom.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)