Boška, ustanite molim, Ćavar

Vrijeme:4 min, 3 sec

 

Tko drugom jamu kopa, sam u nju upada, stara je narodna izreka. Bošnjački planeri smislili su lukav plan kako Hrvatima oteti nekoliko vijećničkih mjesta u Mostaru, kako bi “probosanske snage” ovladale središtem Hercegovine. No, mjesec dana nakon realizacije saznali su kako njihov plan, ipak, nije savršen. Pa su, izgleda, upali u jamu koju su Hrvatima kopali.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Podsjetimo se. Prije zaključenja biračkog popisa za lokalne izbore u Mostaru održane 20. prosinca prošle godine, organizirano je prijavljeno više stotina bošnjačkih birača iz istočnog u Zapadni dio Mostara. Neizravno, SDA je to i javno priznala, a i “lažni” kućeprimci” s Gubavice fiktivnih podstanara iz Starog grada i drugih istočnomostarskih naselja. Zahvaljujući tim kriminalnim radnjama SDA je u mostarskom Gradskom području Jug, uz pomoć fiktivnih birača, ukrala Hrvatima jedan vijećnički mandat, a nije isključeno da je, po istom obrazcu, ukraden i još jedan u GP Zapad.

U javnosti se sve glasnije špekulira i o tome kako je SDA ubacila još k tomu 3500 glasačkih listića fiktivnih birača. Cilj je ostvaren “probosanske snage” došle su do 18 vijećničkih ruku, natpolovične većine u Gradskom vijeću Mostara, taman onoliko koliko je dovoljno da u trećem krugu, izaberu gradonačelnika “hrvatskog stolnog grada”. Tako je izgledalo sve do jučer.

I dok je HDZ predlagao koaliciju sa SDA, kako bi se osigurala dvotrećinska većina u Gradskom vijeću potrebna za donošenje svih važnih odluka, od usvajanja gradskog proračuna, do izmjena statuta i donošenja regulacijskih planova, za SDA i njezine medijske trabante, ohrabrene nadpolovičnim, magičnim brojem 18, nije bilo dvojbe da Bošnjak mora biti gradonačelnik, a Mostarom vladati isključivo “probosanske snage”. Čak je i “promotor mira i multiteničke suradnje” u Mostaru, gotovo svakodnevno istupajući u sarajevskim medijima, drukao za jednonacionalnu, probosansku vlast, u višenacionalnom, hercegovačkom središtu. Sve do jučer.

SDA je, čak, imenovala i svog predstavnika Denisa Zvizdića, koji je trebao uvjeriti drugi dio probosanskih snaga- Nermina Nikšića i Peđu Kojovića da pristupe SDA-ovoj probosanskoj koaliciji u Mostaru, kako bi se Hrvate poslalo u oporbu u “hrvatskom stolnom gradu”. Nakon što je naprasno odustao od ultimatuma upućenog lideru SDA da njegova “svako jutro je selamim”, supruga mora, podnijeti ostavku, kao i cijeli Kantonalni odbor SDA zbog poraza u Sarajevu i prihvatio se uloge probosanskog mirovnog posrednika, Denis si je odmah dao truda i sastavio “non paper”, kojeg je BH Blok samo trebao potpisati.

– Malo će se oni opirati. Mi ćemo ih nagovarati, na kraju će pristati, računali su SDA i njihovi medijski trabanti. Sve do jučer.

S druge strane BH Blok je odredio svoju crvenu liniju ispod koje neće ići. Irma gradonačelnica.

– Ali ona je dobila 5-6 puta manje glasova od onog s najviše glasova u probosanskim snagama. Prihvatit će oni na kraju našu argumentaciju i glasovati za dr. Guzina. U konačnici zajedno imamo 18 ruku i gradonačelnik mora biti iz naših redova. Računali su u SDA. Sve do jučer.

Sve na što su do jučer računali, jučer su mogli prekrižiti. Računicu je “probosanskim snagama” jučer pokvarila Mostarska, Hercegovka, Hrvatica, gospođa vijećnica Naše stranke, za koju su vjerovali da je dio probosanskih snaga. Boška, ustanite molim, Čavar.

Naime, kada je gospođa Boška, u Podcastu Bura, ispalila da joj nije jasno kako nešto može biti probosansko u Mostaru, uslijedio je prvi šok za “probosanske snage. Potom “hladan tuš”- Boškina izjava da joj ne pada napamet koalirati sa SDA. A kao grom iz vedra neba odjeknula je u Sarajevu Boškina izjava o vođi radikalnohrvatofobne frakcije SDA Željka Komšića za kojeg i Boška “zna koliko je zla nanio ne samo Hrvatima u BiH”. Prije je Boška dala do znanja kako na nju nitko ne može izvršiti pritisak, niti je ičim kupiti.

Nakon što je Boška progovorila, “probosanske snage” su zanijemile. Najprije zanijemile, a onda su krenule salve pogrda, uvreda, prijetnji fanova “mitraljesca” koji su prije nešto više od dvije godine prijetili nabijanjem na kolac čelniku Hrvata u BiH i silovanjem predsjednice Hrvatske. I to samo zbog Boškine izgovorene istine. Ostaje vidjeti hoće li Naša stranka zaštititi svoju čestitu članicu.

Nakon Boškinog istupa jedno je jasno. ”Probosanske snage” više ne mogu računati na 18 ruku u Gradskom vijeću Mostara. Teško je vjerovati da će imati i 17, možda 12, a sigurno mogu računati tek na 11 ruku. Nakon mjesec dana sabiranja, SDA se sad može početi oduzimati. Sve su dobro isplanirali, ali, kako ne postoji savršen plan za prikrivanje zločina, tako ne postoji ni savršen lopovski plan. Ono što su ukrali na jugu, izgubili su u centru Mostara. Narodna mudrost kaže: Čovjek snuje, Bog određuje.

A što reći za gospođu Bošku Ćavar, koja ne samo zbog ovog što izdvojismo iz njenog jednosatnog nastupa, preporučujem obvezno ga pogledajte, već i zbog tog što je svojim aktivizmom uspjela spriječiti bespravnu izgradnju objekta u dvorištu zgrade u kojoj stanuje u Mostaru? U najkraćem; gospođa, Mostarka, građanka, Hercegovka, Hrvatica, Boška, ustanite molim, Ćavar.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori