No oni ne će pa ne će!

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

 

Otvorivši u četvrtak, 14. siječnja  37. sjednicu VRH, predsjednik Vlade rekao je da će „podatci o projektantima i nadzoru aspekata obnove biti javni, ne vidim razlog da ne budu”.

 

 

Nakon što smo svjedočili kako u velikim korupcijskim aferama dolazi do zastara i odbacivanje optužnica zbog nedbojbeno počinjenih kaznenih djela, ostaje nam samo vjerovati mu na riječ.

No nakon posljeratne obnove u područjima pogođenima potresom (i šire od njih) ili obnove Gunje nakon poplava imamo pravo puhati i na hladno. Imamo razloga strepiti od dužnosnika, od „slobodnih zidara“ i od raznih „filantropa“, kakvih se uvijek nađe kad je o izgradnji i unesrećenima riječ.

Osim toga zašto bi presjednik Vlade čekao obnovu da bi pokazao kako su on i Vlada doista posvećeni borbi protiv korupcije? Tko im smeta da se i bez zemnog potresa pozabave Agrokorom, Grupom Borg, subvencijama brodogradnji, projektom vjetroelektrane Krš – Pađeni (u tome im može biti na pomoć KVK, napose sada kad nije više u omraženom DPMŠ-u), aferama Spice, Ina-Mol, Fimi medija, prestečajne nagodbe, JANAF, Bandićeva sljemenska žičara itd.

Kada bi se u to odlučno upustili, dobili bi i Plenković i njegovi hadezeovci potporu koliku nisu dobili na prošlim parlamentarnim izborima (16,5 %). Bili bi još bolji od svih loši(ji)h.

I, što je za njih još povoljnije, ne bi toliko strepili ni uzrujavali se zato što opozicijske i medijske snage žele – kritikom i razotkrivanjem onoga što se prikriva i zataškava – „demontirati državu i HDZ“.

Ušutkali bi i „opoziciju“ i opoziciju.

No oni ne će pa ne će!

MO/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)