Hoće li Bidenova vlada pokušati svrgnuti vlasti u Mađarskoj i Poljskoj?

Vrijeme:3 min, 25 sec

 

 

U nedavnom intervjuu, bivši predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama, koji je destabilizirao Libiju i Siriju i zapravo uzrokovao migrantsku krizu, izrazio je bijes i podsmijeh prema mađarskom narodu zbog toga što je  Mađarska postala zemlja koja, prema njemu, ne slijedi Sjedinjene Američki Države.

 

 

U istom intervjuu, Obama je imao želju poniziti političare poput Rodriga Dutertea i Viktora Orbana, navodeći da su oni ostaci one vrste politike koja je izabrala predsjednika Donalda Trumpa.

Obama je Orbana nazvao “nedemokratskim”, dok je za usporedbu hvalio “demokratske vrijednosti” Južne Afrike.

Intervju je u Mađarskoj izazvao kontroverze, a mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó odgovorio je:

”Gotovo se čini kao da onaj koji iznosi takve tvrdnje implicira da mađarski narod nije sposoban donijeti učinkovite odluke o vlastitoj budućnosti.”

Također je izrazio svoj strah u vezi s ratobornim likovima koji će biti dio nadolazeće administracije u Washingtonu, posebno s njihovim nametljivim stavovima prema tradicionalnim nacijama:

”Nadam se da sljedeća, demokratska administracija neće vratiti političke odnose dviju zemalja tamo gdje su bile ranije. Pregovarao sam u američkom State Departmanu 2014. i 2018., i raspoloženje nije bilo isto kao sad.”

U svojim predizbornim izjavama, Biden je nagovijestio da ima Orbana na svom nišanu, vjerojatno i zbog komentara mađarskog čelnika:

”Mi navijamo za pobjedu Donalda Trumpa, jer dobro poznajemo diplomaciju američkih demokratskih vlada, izgrađenu na moralnom imperijalizmu. Već smo bili prisiljeni iskušati ga, nije nam se svidio, ne želimo ga ponoviti.”

Biden je također imenovao Williama Burnsa za čelnog čovjeka CIA-e, a Burns je jedan od mnogih imenovanih koji već dugo govore kako se otvoreno protive Orbanu.

U međuvremenu, u zastrašujućem razvoju događaja, Obamina bivša suradnica Samantha Power je također izabrana u novu vladu. Arhitekt pokolja pukovnika Gadafija i rezultirajuće migrantske krize u Europi, malo je ljudi nanijelo toliku štetu narodima sjeverne Afrike i Europe u moderno doba kao ona, zapravo je pošteno reći da je ona najdestruktivnija sila koju je bilo koja regija vidjela od pada Berlinskog zida. Predana je aktivistica protiv Orbana, te redovito koristi svoj javni profil kako bi posadila sjeme nadolazeće revolucije u Mađarskoj.

Ne samo da je Power javno prijetila Mađarskoj, ona ih je usmjeravala i prema Poljskoj.

Članak u Politico ovog tjedna zagovarao je upravo to, potičući Bidena da intervenira u tim zemljama. U prijetećem prilogu otvoreno se zalažu da novi predsjednik da primjer Poljskoj i Mađarskoj i svakome tko ne prihvati diktaturu relativizma:

”Jedan od velikih razloga je što su Mađarska i Poljska osvijetlile opasan put za druge u Europi. Posljednjih godina politički su čelnici u Češkoj, Sloveniji, Italiji i drugdje koketirali s Orbanizmom i mađarskim modelom, kako njegov čelnik s ponosom naziva, “neliberalne demokracije”. Za SAD će slanje jasnog znaka demonstrirati svim budućim sljedbenicima da će SAD ozbiljnije pozabaviti s demokratskom politikom nego što je to bilo u nedavnoj prošlosti i da će njihova politika imati stvarne posljedice. To bi također moglo pomoći oživjeti raspoloženje prodemokratskih aktivista u Mađarskoj, Poljskoj i drugdje koji su izmoreni upornim umanjivanjem njihovih prava od strane svojih vlada.”

Europa je sada odvojena ružičastom zavjesom na mjestu gdje je nekada postojala željezna zavjesa. Na Zapadu se susreću s niskim natalitetom, transrodnom ideologijom i nihilizmom. Na Istoku se pronalaze obitelj, brak i vjera.

Nitko se ne obezglavljuje na misama u Krakowu, nitko nije zabrinut zbog paljenja crkava u Budimpešti. Što Mađarska i Poljska više čuvaju zdrav razum i mir, najgori ekscesi modernog Zapada postaju sve apsurdniji.

George Soros napisao je brojne članke u kojima osuđuje Viktora Orbana, nazivajući ga ‘neprijateljem’ vlastite države. Spojite to s Powericinom i Bidenovom retorikomi i – pozornica je postavljena za umjetne prosvjede i stvoren pritisak za rušenje ovih političkih lidera. Soros je, da ne zaboravimo, kupio određen broj medijskih kuća u regiji kako bi povećao svoj utjecaj.

Najbolje čemu se možemo nadati jest da postoji renesansa europskih kršćanskih političkih vođa koji mogu stvoriti blok koji će se oduprijeti ovom utjecaju. Kao što znamo iz njihovih akcija u Libiji i Siriji, kada Obama, Power i Biden dođu na vlast, nitko nije siguran.

Izvor 

 

Quo vadis Croatia/https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori