Video: Konferencija za tisak saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto i zastupnika Milana Vrkljana

Vrijeme:2 min, 9 sec

 

 

 

Donedavni članovi saborskog Kluba Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan odbacili su u četvrtak teze bivših kolega da su rezervni igrači i “žetončići” HDZ-a, ocjenjujući HDZ i SDP kao nositelje društvene nepravde u Hrvatskoj.

“Kolegijalni politički odnos vodstva stranke prema meni promijenio se preko noći nakon što sam pokrenula inicijativu rasvjetljavanja afere vjetroelektrane Krš-Pađene, zbog čega sam nekoliko mjeseci izložena pokušajima ušutkavanja, cenzuriranja i niskih smicalica”, rekla je Vidović Krišto na konferenciji za novinare.

Kao razlog razlaza s Domovinskim pokretom navela je da joj nije bilo dopušteno iznijeti ulogu čelnika SDP-a Peđe Grbina u aferi Uljanik, uz obrazloženje, kako je kazala, da treba graditi dobre odnose sa SDP-om. Na sve njene inicijative, dodala je, komentari su bili da solira i pretjeruje.

Vodstvo Domovinskog pokreta alergično odbojno na otvaranje pitanja zlouporaba vladajućih

“Općenito, vodstvo Domovinskog pokreta pokazalo je alergičnu odbojnost prema otvaranju zlouporaba vladajućih i korupcionaških afera”, istaknula je Vidović Krišto.

Nju i Vrkljana, tvrdi, upozoravali su da ne otvaraju pitanje privatizacije Croatia osiguranja, njoj nije bilo dopušteno raspravljati o pravosuđu u ime Kluba, a opstruirana je ustavna tužba protiv Ovršnog zakona.

Kao osnovu njezina političkog djelovanja navela je stvaranje Hrvatske kao socijalne i pravedne države u kojoj svi građani imaju jednake prilike, jer samo vladavina prava u jednoj državi može stvoriti okvire za takvo uređenje.

“Zakonsku zaštitu ili zakonska prava građani ne mogu ostvariti i sve što vrijedi za male, obične ljude, ne vrijedi za moćnike u Hrvatskoj. Odgovornost za tu nepravdu i beznađe snose političke i društvene elite, odnosno, pravosuđe, mediji i vodeće političke opcije, ili, kako ih kolokvijalno nazivamo, duboka država”, poručila je Vidović Krišto.

Vodstvo Domovinskog pokreta mora članstvu odgovoriti služe li poslovnom lobiju

“Postoje dvije političke opcije koje su nositelji ove društvene nepravde u Hrvatskoj, a to su Plenkovićev HDZ i SDP, a ono što će vodstvo Domovinskog pokreta morati odgovoriti svome članstvu je imaju li oni političke ciljeve ili kao politička platforma služe poslovnom lobiju”, poručila je Vidović Krišto.

Vrkljan je kazao da je s Miroslavom Škorom sedam, osam puta dugo razgovarao na temu sukoba i netrpeljivosti prema Vidović Krišto i nikada ga nije uspio uvjeriti kakve bi korekcije u ponašanju i političkom djelovanju, kao predsjednik Kluba, trebao od nje tražiti.

“Škoro mi je oduzeo povjerenje i smijenio s mjesta predsjednika Kluba”, kazao je, poželjevši sreću u radu njegovu nasljedniku Stjepi Bartulici, ali je i pitao kako je mogao pet godina sjediti u istom uredu s Ivom Josipovićem i Dejanom Jovićem.

Hina

 

 

 

HRT/Hina/Hrvatsko nebo