(VIDEO)Da kamen proplače: Najtužniji dan u Rakitnu

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

U Rakitnu su ispraćeni šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo.

Zajedničku misu u podne predvodio je mostarsko duvanjski biskup Petar Palić nakon čega su tijela nesretno stradalih pokopana na tri groblja u Rakitnu. U Rakitnu su uz biskupa Palića provincijali fra Miljenko Šteko i fra Jozo Marinčić, kao i fra Šimun Romić koji im je udijelio prvi sakrament krštenja 2001. godine. Ovo mjesto ne pamti ovakvu tragediju još od vremena II. svjetskog rata.

U svojoj propovijedi biskup Palić istaknuo je sljedeće: – Ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima. Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život – kazao je među ostalim biskup Palić.

Zazvao je pomoć Blažene Djevice Marije. – Bože pomozi ovim obiteljima i ostani s njima. Ljudi za koje molimo osjetit će moć molitve.

Župnik fra Marinko Leko od suza je jedva uspio dovršiti obrede. Šest mladih upućeno je na tri groblja Ivanovica groblje, Petrovića groblje i Stećci.

 

RTV Herceg Bosne/https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori