Tisuće ožalošćenih, uz bolne jecaje i plač, na ispraćaju Stjepana Jukića Cvitanovića u Posušju

Vrijeme:1 min, 29 sec

Nakon sahrane Mirele Rezo, na groblju Martića križ u Posušju, u nazočnosti tisuća ožalošćenih članova obitelji, rodbine, prijatelja i poznanika, sahranjen je i Stjepan Jukić Cvitanović-student Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Dirljivu propovjed i na pokopu Stejapana Jukića održao je mons. Željko Majić, uz suze, plač i bolne jecaje ožalošćenih.


Mons. Željko Majić zazvao je Boga da dadne snage obitelji pokojnog Stjepana da se izdignu iz tragedije koja ih je zadesila.

Zašto je Stjepan preminuo tako mlad i nije se ostvario kao otac? Zašto se dogodila ova tragedija i čuo krik?, upitao se mons Majić. Oni, dodao je, nisu umrli, njihova smrt je izlazak iz tijela i dolazak pred stvoritelja.


Nadamo se, kazao je mons. Majić, da će duša našeg Stjepana jednog dana doći u raj. Jedino u vjeri u uskrsnuće spoznajemo život, kazao je.

Istaknuo je kako ovakvi teški trenutci produbljuju vjeru. -Molit ćemo da nam Bog dadne snagu i vjeru u ovim teškim trenutcima, rekao je mons. Majić.

Stjepan Jukić Cvitanović, tragično nastradali mladić pokopan je danas u Posušju

Stjepan Jukić Cvitanović, tragično nastradali mladić pokopan je danas u Posušju
Stjepan, kao i Mirela, te još šest njihovih prijatelja umrli su na dočeku Nove godine, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja od kako se neslužbeno navodi gušenja ugljen monoksidom iz agregata, koji se nalazio u obližnjoj prostoriji.

Posljednji ispraćaj i sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković, koji su stradali u vikendici na Tribistovu bit će obavljeni u ponedjeljak, 4. siječnja.

Obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodit će ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

 

B.Galić/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)