TERORISTIČKI NAPAD Džihadisti na motorima napali dva sela u Nigeru, ubijeno sto ljudi

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

U napadima koji su se dogodili u subotu na dva sela na zapadu Nigera, Tchoma Bangou I Zaroumadareye, ubijeno je sto ljudi i to je možda najteži masakr civila u toj zemlji koji su počinili džihadisti, rekao je lokalni dužnosnik u nedjelju za agenciju France presse.

“Vraćamo se s mjesta napada. U Tchoma Bangou ima 70 ubijenih i u Zaroumadareye 30”, rekao je Almou Hassane, načelnik Tondikiwindija, općine koja upravlja tim selima. koja su bila na meti terorista na stotinjak motora.

“Ranjeno je i 25 osoba i one su evakuirane u bolnicu u Niamey i u Ouallam”, dodao je.

“Za napade na dva sela udaljena 7 kilometara, napadači su se podijelili u dvije kolone”, precizirao je načelnik.

Ta država u zapadnoj Africi na stalnom je udaru napada militanata povezanih s Al Kaidom i Islamskom državom na zapadnoj granici s Malijem i Burkinom Faso, a u ostalim dijelovima zemlje aktivan je islamistički Boko Haram.

Više od 40 posto stanovništva Nigera živi u siromaštvu, a pandemija covida-19 zadala je težak udarac gospodarstvu.

Dva sela se nalaze oko 120 km sjeverno od glavnog grada Niameya, u području Tillabéri, koje graniči s Malijem i Burkinom Faso.

Taj dvostruki napad izveden je na dan proglašenja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je uvjerljivo s 39,33 posto glasova pobijedio kandidat stranke na vlasti Mohamed Bazoum, bivši ministar unutarnjih poslova koji je obećao pojačati borbu protiv džihadističkih skupina, prenosi Hina.

 

Hb.hteam.org/https://hb.hteam.org/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)