MONS. MAJIĆ: Bogu se svidjelo ubrati najljepše cvjetove Hercegovine i premjestiti ih u svoj cvjetnjak

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

 

Unatoč kiši koja neprestance pada ogromno mnoštvo Posušana, ali i poznanika i prijatelja iz okolnih mjesta, došlo je na groblje “Martića križ” u Posušju ispratiti na posljednji počinak 19-godišnju Mirelu Rezo, koja je u noći s četvrtka na petak stradala u mjestu Tribistovo, proslavljajući u vikendici sa svojim prijateljima Novu godinu, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa Branimir Galić.

Mirela Rezo (2001.) bila je brucošica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu gdje je studirala biologiju.

Sprovod je predvodio mons. Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije, koji je u propovjedi, uz ostalo kazao kako je “Bog ubrao najljepše cvjetove”.

-Bogu se svidjelo da pozove naše mlade duše, da ubere najljepše cvjetove Hercegovine i premjesti ih u svoj nebeski cvjetnjak… Odgovore zašto, nikada nećemo dobiti – kazao je.

On je obitelji, rodbini i prijateljima tragično preminule djevojke iskazao sućut Mostarsko duvanjske biskupije i Hercegovačke franjevačke provincije.

U 14 sati u Posušju počeo je sprovod Stjepanu Jukiću (2001.), koji je studirao na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a koji je, tragično nastradao u vikendici u Tribistovu na dočeku Nove godine.

Mirela Rezo, tragično nastradala djevojka u Tribistovu, pokopana je danas u Posušju

 

Prijatelji i poznanici pokojne Mirele kazali su nam kako su shrvani od boli i tuge te da ovakvu tragediju ne pamte.

 

U vikendici kod Posušja prekjučer je pronađeno osam tijela mladih koji su proslavljali Novu godinu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali službene informacije bit će poznate nakon istrage i obdukcije tijela.

 

Posljednji ispraćaj i sahrana Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković, koji su stradali u vikendici na Tribistovu bit će obavljeni u ponedjeljak, 4. siječnja.

Obredi će početi u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu, a predvodit će ih mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori