Na nedjeljnim misama Crkva u BiH prikuplja priloge za područja pogođena potresom

Vrijeme:1 min, 17 sec

Nakon što je razorni potres 29. prosinca nanio velike štete na području Petrinje, Siska, Gline i Zagreba te okolnih mjesta, bh. biskupi odlučili su, osim izraza solidarnosti, i konkretnom akcijom pomoći pogođena područja. Tako će se u svim župnim crkvama pod nedjeljnim Svetim misama prikupljati samo jedna milostinja koja će u cijelosti preko nad/biskupijskih ekonomata, u dogovoru s Hrvatskom biskupskom konferencijom, biti proslijeđena najpotrebitijima.

Msgr. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije, odredio je da se u nedjelju 3. siječnja 2021. godine u svim crkva i na svim sv. Misama moli za duše onih koji su izgubili život u potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole te da sva prikupljena milostinja ide za potrebe Sisačke biskupije i na taj način ublažimo posljedice ovoga potresa i potrebe naše braće i sestara u Sisačkoj biskupiji.

Sve druge načine i vrste pomoći Sisačkoj biskupiji i stradalim područjima koordinirat će biskupijski Caritas, koji je u kontaktu s Hrvatskim Caritasom kao i s Caritasom Sisačke biskupije, priopćeno je.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)