Uredništvo Hrvatskog neba: Sin Čovječji dolazi hodočastiti s nama, pozvati nas: Pođimo ponovno! Još jednom! Odazovimo se!

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

 

Dok je mirna tišina svime vladala
i noć brzim tijekom stigla do sredine puta svog,
jurnula je tvoja svemoguća riječ s nebesa,
s kraljevskih prijestolja…

Mudr 18, 14-15

 

Gospodin stiže po noći. Rodit će se u štali. Pojaviti se usred tišine, i usred tame. Svjedoci će isprva biti samo Marija i Josip, a zatim i pastiri. 

Živimo u trenutku tame, velikih nemira i zbrke. I zbog pandemije, i zbog drugih, i zbog nas samih. U tjeskobi smo. Mnogo toga nepoznato nam je. Ovaj čas težak je za svijet i za domovinu. No Božji dolazak u tijelu Djeteta koji svetkujemo ujedno je i čin povjerenja u čovjeka. Sin Čovječji dolazi hodočastiti s nama, pozvati nas: Pođimo ponovno! Još jednom! 

Odazovimo se!

Usred noći pronaći nam je svjetlo. Usred krize izlaz. Otkriti kako pobijediti pandemiju, popraviti odnose, ojačati pravdu, obnoviti život. I kako pokrenuti gospodarstvo te u plodni vrt, prepun sretnih Hrvatića, pretvoriti ovaj naš mali komadić zemaljskog raja. 

Mi urednici i suradnici portala „Hrvatsko nebo“, koji svojim riječima i djelima pokušavamo biti odani i zemaljskoj i nebeskoj domovini, želimo vama vjernim čitateljima i svim ljudima dobre volje milosne darove Djeteta Isusa. Ono što je potrebno vama, vašim obiteljima i našem narodu. 

I ujedno smo vama zahvalni na svim vašim darovima i potporama. Na uzajamnosti.

U tom duhu želimo vam Sretan Božić!

 

Darko Daran Bašić i uredništvo portala Hrvatsko nebo

Odgovori