PROGNOZA IZBORA/Pobjeda Hrvata u Mostaru je simbolično važna

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 9 sec

“Mostar je stolni grad bh. Hrvata i to će ostati nakon izbora 20. prosinca bez obzira na rezultat”, naveo je za Hrvatski Medijski Servis novinar i politički komentator Ivan Crnjac prognozirajući rezultate izbora u Gradu na Neretvi čiji će građani poslije punih 12 godina dobiti novoga gradonačelnika.

Crnjac svoju tvrdnju objašnjava činjenicom da, ukoliko hrvatske stranke ne uspiju dobiti 18 ruku u Mostaru, to ne znači da će Mostar odjednom postati bošnjački.

“Proteklih 12 godina su Hrvati vladali Mostarom, a Bošnjaci su o(p)stali kao politički faktor. Isto će biti i ako sada Mostarom budu vladali Bošnjaci”, navodi Crnjac za HMS.

Ipak, pobjeda Hrvatima u Mostaru jest simbolički važna, dodaje naš sugovornik, kazavši kako očekuje da će najviše glasova uzeti HDZ BiH jer je, objektivno, najjača hrvatska stranka.

“Svojevrsno iznenađenje će biti odličan rezultat HRS-a kojeg mnogi Hrvati prepoznaju kao istinsku oporbu koja nastupa bez namjere izdaje nacionalnih interesa i služenja bošnjačkim političkim strankama”, dodaje.

U svakom slučaju, Crnjac je siguran kako će hrvatske političke stranke u konačnici, nakon teških i neizvjesnih pregovora doći do potrebnih 18 ruku, a da će Mario Kordić biti novi mostarski gradonačelnik.

“Mostar će ostati stolni hrvatski grad, ali i stolni svih onih koji ga osjećaju svojim – bili to Bošnjaci, Srbi, Eskimi ili, što je u bh. politici prava rijetkost, ‘samo’ Mostarci”, zaključio je Crnjac.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.