Nitko kao Dinamo: Rekorderi s 11 utakmica zaredom bez poraza

0

 

Posljednju utakmicu u skupinama Europske lige Dinamo je izgubio 2014. od rumunjske Astre. Od tada traje Dinamov niz nepobjedivosti. Iza zagrepčana je Villarreal, Roma, Benfica, Arsenal…

Studeni 2014. U Giurgiju, gradu na jugu Rumunjske, snažan vjetar odnio je Dinamu pobjedu. Domaćini su slavili golom Sadata Bukarija, igrača kojemu je krajnji domet bila liga Saudijske Arabije. No da nam je netko rekao da će to biti posljednji Dinamov poraz u skupinama Europske lige, teško bismo povjerovali.

Da, bio je to Dinamo koji je u toj skupini 2014. od Salzburga u dvije utakmice primio devet golova i teško bi se netko na njega okladio. No Dinamo jeu rubrici “niz bez poraza” u skupinama Europske lige iza sebe ostavio, pazite sad, Villarreal, koji ima niz od deset utakmica, Glasgow Rangers, koji se zaustavio na osam, Romu sa šest, Arsenal i Hoffenheim s pet uzastopnih utakmica bez poraza, pa Benficu, Lille, Granadu, Leicester, pišu 24sata.hr.

I zato nisu bez podloge riječi Željka Petrovića, pomoćnog trenera Feyenoorda i bivšeg igrača Dinama, koji kaže da je Dinamo možda i najbolja momčad u skupini te apsolutno prvi favorit za prolazak.

– Da bismo prošli, moramo uzeti još koji bod, ali mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, pa tako i u Rotterdamu – rekao je Zoran Mamić.

Ako je suditi po utakmici protiv Utrechta, Feyenoord ni po čemu nije bolja momčad od Dinama. Niti ima boljega golmana niti zadnju liniju. Eventualno napad, jer Bruno Petković je neprepoznatljiv.

U redu, zabio je protiv Wolfsbergera i možda je to naznaka da se budi iz zimskog sna, što bi bila sjajna vijest za navijače Dinama, no u prednosti je Mario Gavranović, koji igra sjajno i zabija kome stigne. A kad smo kod golmana, ne zaboravite da je Dominik Livaković na golu jedine momčadi koja u Europskoj ligi i Ligi prvaka nije primila gol! Nakon četiri kola Dinamo ima gol razliku 4-0 i s osam bodova predvodi skupinu.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara