Ovo je jedini vijećnik hrvatskih stranaka koji je prešao izborni prag u jednom od gradova četiriju većinski bošnjačkih županija

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

Kao što je Hrvatski Medijski Servis već pisao u četiri većinski bošnjačke županije; Sarajevskoj, unsko-Sanskoj, Bosansko-podrinjskoj i Tuzlanskoj hrvatske stranke na proteklim lokalnim izborima prešle su izbori prag samo u jednoj općini, odnosno gradu. Vijećnik kojemu je to pošlo za rukom je kandidat HDZ BiH i HNS BiH Nikica Vidović, koji je izabran u Gradsko vijeće Tuzle.

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izrazio je zahvalnost svim biračima koji su podržali listu HDZ BiH na proteklim Lokalnim izborima.

U priopćenju za javnost potvrdili su da je Lista HDZ BiH osvojila manje glasova nego što je to bilo 2016. godine i u Gradskom vijeću će imati jednog vijećnika. Lista HDZ i HNS BiH je na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Tuzle osvojila 1.544 glasa, ili 3,72 posto podrške birača. No, istakli su kako, rad i djelovanje u narednom sazivu GV Tuzla neće biti ništa manjeg intenziteta nego je to bilo do sada.

-Nažalost, politika stranaka koji su činili većinu u proteklom sazivu nije bila ohrabrujuća za stanovnike Tuzle i to se jasno vidi i kod rezultata izbora svih stranaka. Tuzla zaslužuju novi koncept rada i politički predstavnici HDZ BiH spremni su na svaki način zagovarati i doprinijeti razvoju Tuzle, navodi GO HDZ BiH Tuzla.

Očekuju da se stranke koje će participirati u tuzlanskom Gradskom vijeću doista drže programa kojeg su ponudili u izbornoj kampanji. Nadaju se da vijećnici neće kao nakon proteklih izbora vrlo brzo zaboraviti programske ciljeve i okrenuti se svom osobnom interesu. Takvi su, kažu, nanijeli veliku štetu u radu Gradskog vijeća.

-HDZ BiH će se boriti za Tuzlu na svim razinama vlasti jer zaslužujemo veću prepoznatljivost kod federalne i državne vlasti. Također očekujemo da i buduća vlast u Tuzli prepozna svako naseljeno mjesto i da svima ponudi jednake mogućnosti razvoja i uvjeta za život, stoji u priopćenju Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori