MOJE MOLITVE Katica Kiš: Molitva za povratak kući

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

 

O, dobri naš i milosrdni Gospodine, evo nas danas svi mi Hrvati i Hrvatice u dijaspori, pred Tvojim svetim licem, rasuti po cijelom svijetu, jer smo morali napustiti svoju domovinu Hrvatsku i poći u svijet „trbuhom za kruhom“.

Molimo Te za sve nas da nas milosrdno primiš u svoje sveto srce i podariš nam tako novu domovinu koja će vječno trajati. Naš Spasitelj Isus Krist je rekao: U kući moga Oca ima mnogo stanova. Da nema, zar bi vam rekao: Idem pripraviti vam mjesto“. Iv, 14,2

Pomozi nam da se snađemo u tuđem svijetu, tuđoj kulturi, tuđem jeziku, ali da zadržimo svoju kršćansku vjeru u Tebe i Tvojega Sina, našeg Spasitelja Isusa Krista.

Molimo Te i za našu mladu generaciju koja je školovana u Hrvatskoj, a sada odlazi u svijet, tamo radi najteže poslove, gradeći blagostanje tuđoj domovini. Njihovi potomci će ostati vječno u tuđini. Molimo te da pomogneš našim političarima u domovini da vjerodostojno i pravedno upravljaju našom domovinom, te stvore bolje preduvjete za pravedni život u Hrvatskoj.

Samo je jedna domovina, samo je jedan dom! Nigdje u svijetu nećemo osjetiti toplinu doma niti domovine. Iako smo stvorili i razvili dobru egzistenciju, radeći teško i marljivo, ipak nam uvijek nedostaje toplina domaćeg praga.

Stoga Te molimo da po svojoj moći i milosti pogledaš na naš narod rasut po svijetu i okupiš ga pod svoju zaštitu. Jer samo Ti možeš potaći naša srca i osvijetliti naš duh da shvatimo gdje nam je mjesto i da se radosno vratimo svojima u domovinu.

Hvala Ti na pomoći, ljubavi i skrbi, jer samo je u Tebi i s Tobom sretan i blagoslovljen  život ovdje na zemlji.

AMEN!

Katica Kiš/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)