Policija prikazala snimku napada na Markovu trgu (Video)

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

 

U Ravnateljstvu policije održana je konferencija za medije policije i nadležnog Državnog odvjetništva, vezano uz istragu kaznenog djela višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma, počinjenog ovog ponedjeljka na Trgu sv. Marka u Zagrebu

Na konferenciji su sudjelovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina te županijski državni odvjetnik iz ŽDO – Zagreba Jurica Ilić.

Na početku presice puštena je snimka napada.

 

https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/793235704801655/

 

‘Policija od samog događaja radi opsežno istraživanje. Prema rezultatima, kao što smo već komunicirali, potvrđeno je da se radi o pokušaju ubojstva tri policajca koji su bili na osiguranju Vlade i Sabora’, rekao je Milina.

Dodao je da želim iskazati sućut obitelji Danijela Bezuka jer zasad sve što je policija prikupila govori o njegovoj radikalizaciji.

‘Imamo elemenate koji pokazuju na počinjenje djela uz teroristički modalitet. Nastavljamo s opsežnim mjerama i radnjama kako bi rasvijetlili sve okolnosti’, rekao je Milina.

Na području Sisačko-moslavačke županije uhićena je osoba koja je povezana s događajem na Trgu Svetog Marka.

‘Nakon događaja, u vremenu od 12. do 16. listopada, policija je u svom redovnom radu imala 83 dragovoljna slučaja predaje oružja i eksplozivnih tvari, što pokazuje kolika je dostupnost oružja’, izjavio je Milina.

Istaknuo je da je sa svim načelnicima PU održao video konferenciju. ‘Zatražio sam da policija poduzima sve preventivne mjere da bi ta ponašanja prevenirali da bi zaštititli sve građana RH, a i najviše državne dužnosnike’, rekao je Milina.

Naglasio je da je Hrvatska sigurna zemlja i policija u suradnji sa svim ostalim službama raditi na tome da razina sigurnosti ostane na najvišoj razini.

Županijski državni odvjetnik Jurica Ilić izjavio je da postoje elementi koji bi upućivali na teroristički napad.

Podsjetimo, Danijel Bezuk je u ponedjeljak izvršio napad na zgradu Vlade, teško ranio policajca te potom počinio samoubojstvo.

Policija je danas izvijestila kako su uhićena dva muškarca koja su prijetila predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

U Zagrebu je uhićen 48-godišnjak koji je premijeru prijetio na društvenim mrežama.

U policijskom pritvoru završio je i 63-godišnjak iz Kletišta kod Kutine koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je pokojni Danijel Bezuk htio ubiti premijera, navodeći kako i “on osobno o tome mašta”.

Plenković je jučer u središnjici HDZ-a dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću.

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)