Hrvatski odgovor na velikobošnjačku antidejtonsku politiku kršenja Ustava BiH bit će povratak Hrvatskoj republici Herceg Bosni

Vrijeme:1 min, 51 sec

MIKULIĆ ODGOVORIO NA BAJROVIĆEV PLAN RASTURANJA BIH

Pokušaj bošnjačkog ovladavanja Federacijom BiH nakon Općih izbora 2022. godine i dalje je aktualna tema na Twitteru. Radikalni bošnjački političar, Reuf Bajrović,  koji je već dobio nadimak “Bakirov šešelj”, ponovno je pisao o planu preuzimanja Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH od strane bošnjačke većine. Ovaj put je otišao korak dalje predočivši plan za masovnu registraciju bošnjačkih birača u Republici Srpskoj kako bi se nakon izbora formiralo Vijeće ministara BiH bez HDZ-a BiH i SNSD-a. Ovo bi, kako kaže, značilo da BiH 2026. godine ulazi u NATO savez, piše Hrvatski Medijski Servis.

Bajrović je u dva povezana Tweeta izložio plan konačnog dokinuća političkih prava Hrvatima, ali i početak istog procesa prema Srbima, služeći se instrumentom bošnjačke brojnosti u usporedbi s druga dva konstitutivna naroda.

-Na svaku priču o ratnim zločinima zborski odgovaraju pričom kako samo gledamo u prošlost i da se okrenemo budućnosti. Kažemo hoćemo vas majorizirati 2022. i da se onda posvetimo demontaži RS oni krenu prijetiti. Itekako možemo biti fokusirani na budućnost u kojoj većina vlada, napisao je Bajrović u prvom Tweetu.

U drugom je Tweetu ovaj bošnjački radikal otišao korak dalje iznijevši plan kako se bošnjačka većina u razdoblju od 2022. do 2026. godine želi obračunati s Hrvatima i Srbima što bi, po njemu, rezultiralo ulaskom BiH u NATO savez.

“Evo plana za budućnost:

22-26.: Komšić, izbor 6/17 u klubu H u DN FBiH, Vlada FBiH bez HDZ, preuzimanje svih državnih firmi od HDZ, masovna registracija birača u RS i jedna lista (ala 1. Mart), VM bez SNSD i HDZ.

Ekonomska ucjena RS: porezi, zaduživanje…

2026. ulazak u NATO”, napisao je bošnjački radikal Bajrović.

Na  Bajrovićeve velikobošnjačke planove odgovorio je predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma, Martin Mikulić, napisavši na Twitteru da će, ostvare li se ciljevi koje je zacrtao ovaj radikal, jedini izlaz Hrvatima biti povratak na Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu – simbol slobode i autonomije.

“Ako velikobošnjačka hegemonija nastavi antidaytonsku politiku kršenja Ustava BiH i temeljnih ljudskih prava, to će značiti njihovo definitivno rasturanje BiH.

Hrvatima će tada jedini izlaz biti povratak našoj Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni – simbolu slobode i autonomije”, napisao je Mikulić na Twitteru.

 R.I./hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)