HRVATSKA REPREZENTACIJA/Rakitić se oprostio od reprezentacije Hrvatske

Vrijeme:1 min, 54 sec

Ivan Rakitić je u 32. godini, nakon 106 utakmica i 15 golova za Hrvatsku, objavio da više neće igrati za reprezentaciju čiji je vicekapetan i za koju je debitirao 2007.

“Oproštaj od Hrvatske mi je najteža odluka u karijeri”

“Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača”, objavio je Rakitić

Odabrao je Hrvatsku ispred rodne zemlje i postao velikan hrvatskog sporta

Hrvatsku je Rakitić odabrao ispred seniorske nacionalne momčadi rodne Švicarske, za čije je mlade selekcije ranije igrao. Nakon najvažnije odluke u profesionalnoj karijeri, dijete hrvatskih gastarbajtera iz Slavonije i Bosne postalo je legenda reprezentacije Hrvatske i hrvatskog sporta općenito.

Hrvatsku je do svjetskog srebra vodio sjajnim igrama i odlučujućim penalima

Rakitić je vrhunac u dresu nacionalne selekcije doživio na SP-u 2018. Po mišljenju mnogih bio je najbolji igrač Hrvatske na putu do svjetskog srebra, do kojeg je reprezentacija došla tako da je Rakitić na dvije utakmice nokaut faze postizao pobjednički gol u raspucavanju penala.

Najvažnije jedanaesterce pretvarao je u trijumfalne protiv Danske u osmini finala i protiv Rusije u četvrtfinalu. Zato je HNS u objavi da se Rakitić oprašta od reprezentacije napisao: “Pozvat ćemo te da opet zaigraš za Hrvatsku ako bude trebalo pucati peti, odlučujući penal.”

Rakitić u reprezentativnu mirovinu odlazi kao četvrti na vječnom popisu igrača s najviše nastupa za Hrvatsku. Više puta od njega za reprezentaciju su igrali samo Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114). Osim toga, Rakitić je i deveti najbolji strijelac u povijesti reprezentacije.

Srebrna generacija je otišla u legendu. Rakitić je njen četvrti simbol koji se oprostio

Oproštajem Ivana Rakitića od reprezentacije Hrvatske, generacija koja je osvojila srebro na SP-u odlazi u povijest. Nakon što su se Subašić, Ćorluka i Mandžukić oprostili od nacionalne momčadi odmah nakon SP-a, sada je to napravio i njen četvrti simbol.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)