Splićanin koji je uzeo US Open: Sad želim Wimbledon

Vrijeme:3 min, 59 sec

Mate Pavić od sinoć je novi pobjednik US Opena u muškim parovima.

Pavić je s Brazilcem Soaresom u hrvatskom finalu svladao Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2-0 u setovima, 7:5 i 6:3. Bila je to rutinska pobjeda za nešto više od sat i pol igre.

Pavić, 27-godišnji Splićanin, jutros je u razgovoru za Index nakon velikog uspjeha odgovorio na pitanja – kakav je osjećaj biti prvi Hrvat nakon 50 godina koji je osvojio ovaj naslov na US Openu, je li se već čuo s Nikolom Pilićem čiji je uspjeh ponovio, jesu li mu nedostajali navijači na tribinama, što kaže obitelj, je li se slavilo u Splitu, hoće li ikad zaigrati u paru s Mektićem i još dosta toga…

Otkrio nam je kako se osjeća nakon što je ponovio uspjeh svog sugrađanina, velikog Nikole Pilića na koji je Hrvatska čekala od davne 1970.

Naslijedio je Pilića. Ponosan je do neba

“Osjećaj je predivan, Grand Slam titula nije mala stvar, to je veliki uspjeh. Imali smo hrvatsko finale, s druge strane je bio Nikola (Mektić, op. a.), tako da je i to lijepa priča za hrvatski tenis. S Nikolom Pilićem se nažalost još nisam čuo”, rekao nam je Pavić iz New Yorka na početku razgovora.

Bilo mu je čudno igrati bez publike.

“Navijači su nedostajali na tribinama, to je jedan čudan osjećaj. Kroz mečeve smo se ipak navikli da igramo bez publike, ali bio je to čudan Grand Slam turnir. Nadamo se da će se sve što prije vratiti u normalu jer publika je veliki faktor i pravi razliku”, kazao je novopečeni šampion US Opena.

Slavilo se i u Splitu. Javili su se mnogi čestitari, među njima i Hajduk te Košarkaški klub Split, čiji je Mate veliki navijač.

“Obitelj je pratila i navijala. Za polufinale sam primio čestitke od KK Splita i to mi znači puno, pogotovo nama iz Splita koji smo poznati kao sportski fanatici.”

Cilj mu je Wimbledon

Osvojio je Australian Open, US Open i Davis Cup. No koja bi ga nova titula najviše veselila?

“Meni je najveća titula Wimbledon. Prije par godina sam bio jako blizu toga, to mi je primarni cilj i učinit ću sve da ga jednog dana osvojim”, otkrio nam je Pavić.

Kao i sve, i njega je pogodila korona-kriza.

“Nije bilo lako pripremati se s obzirom na okolnosti i razdoblje neigranja skoro pola godine. Svima je bilo isto, svima je bilo čudno, ali izvukli smo najbolje iz toga. Ja sam bio u Splitu i Zagrebu, trenirao sam s Mektićem i Škugorom i pripremali smo se najbolje što smo mogli.”

Kao junior bio je jako uspješan u pojedinačnoj konkurenciji, kako to da je odlučio igrati parove?

“Jesam, kao junior bio sam dobar u singlu i parovima, 2011. sam osvojio Wimbledon u parovima. U toj igri parova oduvijek sam imao rezultate i spletom okolnosti odlučio sam se u potpunosti posvetiti igri parova. Nije mi žao, s obzirom na rezultate i karijeru kakvu sam ostvario. Ipak, ostaje žal što nisam dao priliku da vidim do kuda mogu dogurati u singlu”, iskren je Pavić.
Najavio je da će jednom zaigrati i s Mektićem

Kakav je plan za budućnost, do kad nastavlja igrati sa Soaresom?

“Nema plana, idemo sutra u Rim na Masters, poslije toga Hamburg pa Roland Garros, to je prvi plan, a dalje ćemo vidjeti”, otkrio nam je svoje planove.

Postoji mogućnost da s Nikolom Mektićem u budućnosti zaigra zajedno u paru. Pavić je uvjeren u to.

“Definitivno. Mislim da smo obojica jako kvalitetni igrači, ne vidim razloga zašto ne bismo jednog dana probali zajedno i to će se to dogoditi prije ili kasnije”, najavio je.

Želi opet biti broj jedan, a o Mastersima ne brine toliko. Ima ih manje nego Grand Slamova

U svibnju 2018. bio je najbolji svjetski igrač parova. Trenutno je na 15. mjestu. Smatra li da može ponovno biti svjetski broj jedan?

“Da! Mislim da pripadam u vrh svjetskog tenisa i to je jedan od budućih ciljeva”, dodao je friški pobjednik US Opena koji sada ima više Grand Slam naslova nego Masters titula.

Objasnio nam je zašto je to tako i je li iskorak na Mastersima ono što je potrebno za povratak na prvo mjesto. Jedini Masters koji je osvojio je Šangaj prošle godine, također s Brazilcem Soaresom.

“Drago mi je da imam više Grand Slamova nego Mastersa. Mislim da nema konkretnog razloga zašto je to tako. Pružao sam vrlo dobre igre zadnjih godina na Mastersima, bilo je tu dosta polufinala i teških mečeva, tako da gledajući sve to ostvario sam jako puno pobjeda. Nedostajalo je malo sreće u nekim mečevima da napravim taj iskorak i uhvatim još jednu titulu. Zasad sam na toj jednoj, ali sam siguran da će s vremenom stići još koja”, zaključio je Pavić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)