NAČELNIK ŠKABRNJE BUBNJAR: Velikosrpska ideologija je uzrok svih zala u 100 godina zajedničke povijesti i ako Pupovac želi doći, treba…

Vrijeme:1 min, 15 sec

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji. O Pupovčevoj najavi portal Direktno razgovarao je s načelnikom općine Škabrnja Nediljkom Bubnjarom.

“Mi nikome ne želimo zabraniti da dođe u Škabrnju. Pozdravljam svakoga tko želi odati počast nevinim žrtvama iz Škabrnje. Međutim, ako Milorad Pupovac misli doći kao predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj, trebao bi se javiti i konzultirati s nama. Jedno je ako netko dolazi kao privatna osoba, ali ako misli doći kao predstavnik srpske nacionalne manjine, trebamo dogovoriti nekakve uvjete i pretpostavke da to prođe u miru i odgovarajućem ozračju”, rekao je za Direktno načelnik Škabrnje.

Kako ističe Bubnjar, velikosrpska ideologija uzrok je svih zala u 100 godina zajedničke povijesti hrvatskog i srpskog naroda.

“Mi nećemo biti gluhi na iskrene želje i namjere predstavnika srpske zajednice, ali zbog istine i budućnosti nadamo se i očekujemo da će gospodin Pupovac, pa ako treba i opetovano, jasno, iskreno i nedvosmisleno osuditi velikosrpsku ideologiju i agresiju. Ne mislim pri tome na srpski narod u Hrvatskoj. Moji Škabrnjani i ja osobno nemamo ništa protiv njih, tu su se rađala i prijateljstva, ljubavi… Mi ne podržavamo nikakve ružne poruke prema srpskom narodu, ali ideja koja se ukorijenila u velikom dijelu tog naroda je uzrok svih zala u 100 godina naše zajedničke povijesti. Tek nakon osude moguće je graditi povjerenje i otvoriti vrata prema liječenju rana. A onda ćemo se otvoriti budućnosti jer ne smijemo ostati zarobljeni u prošlosti”, zaključio je Bubnjar.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)