Pronalazak posmrtnih ostataka dogodio se kada se treba imenovati ministra sigurnosti koji je zapovijedao snagama koje su počinile zločine

Vrijeme:52 sec

– Iščekujući ekshumaciju posmrtnih ostataka koji su pronađeni 16.srpnja 2020. godine na lokalitetu Ravnog Rostova u općini Bugojno, a koja je predviđena za četvrtak 23.srpnja 2020. godine iskreno se nadamo kako će se konačno rasvijetliti sudbina nasilno odvedenih i nestalih Hrvata iz bugojanskih logora koji su bili pod nadzorom takozvane armije BiH i kako će obitelji nakon dugo vremena moći upaliti svijeću i pomoliti se dragome Bogu za smiraj duša svojih najmiliji, stoji u priopćenju za javnost Općinskog odbora HDZ-a BiH Bugojno.

Ističu da je simptomatično kako se sve događa u trenutku kada se treba imenovati ministar sigurnosti koji je izravno zapovijedao oružanim snagama koje su počinile zločine, ali isto tako i u vremenu kada se pripremaju na dostojanstven način obilježiti obljetnicu stradanja Hrvata u Bugojnu.

“Ne možemo se oteti dojmu, u trenutku kada su zašutjeli gotovo svi, progovaraju kosti mučki ubijenih ljudi. Još jednom kosti pokazuju nadu nama živima kako trebaju nakon svih ovih godina pronaći toliko željeni mir i dostojanstvo”, priopćeno je.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)