ĆOSIĆ: Optužujući Hrvatsku želi se odvratiti pozornost sa stvarne diskriminacije konstitutivnih naroda u BiH

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Segregacijska, nacionalistička i necivilizacijska politika, takvim teškim riječima iz pojedinih sarajevskih političkih krugova prozvana je najnovija mjera Zavoda za javno zdravstvo RH koja je privremeno ograničila ulazak građanima trećih zemalja, među kojima je i BiH, izvijestila je RTV Herceg Bosne, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, smatra da ovakvi potezi SDA i sličnih bošnjačkih stranaka imaju za cilj odvratiti pozornost sa stvarne diskriminacije cijelih naroda u BiH pa onda optužuju Hrvatsku.

“Političke kvalifikacije takvih poteza u funkciji su skretanja pozornosti sa stvarne etničke diskriminacije koja se događa u BiH, pa eto, da se to, kao, u javnosti malo prebaci na drugu stranu i na drugi teren kako bi problemi kada je u pitanju stvarna diskriminacija cijelih etničkih zajednica ili konstitutivnih naroda ostala na marginama pažnje”, rekao je Ćosić.

On smatra da je odluka Hrvatske ispolitizirana te da se često zaboravlja da je Hrvatska članica Europske unije dok BiH to nije.

-Nažalost, sve nas pogađa takav granični režim, bez obzira s koje strane dolazili s obzirom na naše želje i ambicije, a pogotovo u ova doba da se ide u Hrvatsku na odmor, a i u poslovnom svijetu to je svakako opterećenje.Međutim, činjenica je da je među nama virus i da sve zemlje članice EU pa i sve zemlje na svijetu imaju određene mjere i režim kada je u pitanju granica pa prema tome i Republika Hrvatska, kazao je Ćosić za RTV HB.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)