MOSTAR/Na Buni odana počast pripadnicima brigade Knez Domagoj

Vrijeme:1 min, 9 sec

U Aleji kockica na Spomen parku Buna upaljene su svijeće u znak sjećanja na poginule branitelje brigade Knez Domagoj koji su svoje živote dali u obrani Bune i južnih prostora.

Podsjetimo, u sklopu manifestacije Lipanjske zore 14. lipnja ove godine obilježena je 28. obljetnica oslobođenja Bune kada su otkrivena dva nova spomenika u Aleji kockica na Spomen parku Buna i to Spomen kockica poginulim pripadnicima brigade Knez Domagoj Čapljina s imenima 14 poginulih branitelja i Spomen kockica za šest hrvatskih vitezova iz drugih krajeva.

Nakon toga u povodu 13. srpnja Spomen dana Bune organiziran je prijem članova obitelji poginulih branitelja čija se imena nalaze na spomen obilježju. Ovom prilikom ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo je obiteljima poginulih i svim pripadnicima ove čapljinske brigade izrazio zahvalnost za doprinos u obrani ovih prostora i podnesenoj žrtvi za očuvanje slobode.

Isti dan u organizaciji Županijske zajednice Udruga roditelja i udovica poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HNŽ i Udruge dragovoljaca i veterana HVO HNŽ upriličeno je druženje na kojemu je ministar Soldo upoznat s problemima s kojom se susreću članovi obitelji poginulih branitelja nakon 25 godina od završetka rata, od čega posebno ističu uvijek aktualnu stambenu problematiku i zapošljavanje djece poginulih branitelja.

Ministar Soldo upoznao je nazočne o aktivnostima Ministarstva i obećao nastavak rada na poboljšanju položaja braniteljske populacije a posebno članova obitelji poginulih branitelja.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori