CODEX MORALIS CROATICUM Mile Prpa: Hrvatska – Jasenovac i jasenovački mit

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

 

 

Hrvatska – Jasenovac i jasenovački mit. – Možda, kao niti o jednoj drugoj stvari na svijetu već decenijama, znanstvenici, laici, povjesničari i ideolozi iz raznih naroda glože se oko istine i neistine što se događalo u Jasenovcu:

Prvo – u vremenu od 1941. – 1945. Drugo – u vremenu od 1945. –1948. I treće – u vremenu od 1948. do 1953. g. Postojale su tri faze tog logora, možemo ih nazvati redosljedom uvjetno rečeno: fašistički, komunistički i informbirovsko ideološki logor.

Istina je samo ono što se stvarno tamo dogodilo, a sve drugo je najobičniji mit koji služi antihrvatskim politikama, antihrvatskim ideologijama u zemlji i izvan nje – u dnevne politikanske svrhe. Misterij Jasenovca kao logora je u tome što službene politike iz susjednih država ne žele da se pravo stanje utvrdi na podlozi istine. A da bi se to učinilo trebalo je cjelokupnu arhivu logora koja se nalazi u Beogradu staviti na javni uvid prvenstveno povjesničarima. Postoje i Knjige ulaska i izlaska po imenima koje nikada nisu bile dostupne znanstvenoj i drugoj javnosti. Kao treće pronađene su liste onih koji su u dane određene svečanosti NDH u stotinama i tisućama puštani iz logora na slobodu. Nitko te ljude još nikada nije saslušao kao svjedoke. Sve dotle dok se prava istina skriva – mjerodavno se ne može govoriti ništa jer je to samo “rekla-kazala.”…..

VIŠE NA STRANICI CODEX MORALIS CROATICUM

https://hrvatskonebo.org/CodexmoralisCroaticum/2020/06/30/codex-moralis-croaticum-mile-prpa-hrvatska-jasenovac-i-jasenovacki-mit/

 

CODEX MORALIS CROATICUM Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)