BOŽINOVIĆ: Ukidamo samoizolaciju za one koji ulaze iz BiH

Vrijeme:52 sec

 

Ministar unutarnjih poslova RH i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je otvaranje granica prema Bosni i Hercegovini, odnosno ukidanje obvezne dvotjedne samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a odluka bi, kako je rekao, trebala biti donesena već sutra.

“U fazi smo plesa s virusom, analiziramo na dnevnoj bazi. EU će vjerojatno izaći s preporukama, danas su u tijeku ti razgovori. Vjerojatno ćemo u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granica i kad su u pitanju državljani EU i naše susjedne zemlje. To će značiti ulazak u RH na način da se svi koji ulaze pridržavaju epidemioloških mjera, više ne bi značilo obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz BiH. Očekujem to najkasnije sutra”, rekao je Božinović.

Podsjetimo, Hrvatska je zbog, kako su kazali, širenja pandemije koronavirusa uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana za sve koji iz BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije uđu u RH. Božinović je tada BiH nazvao istočnim susjedstvom što je izazvalo lavinu negativnih reakcija Hrvata u BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)