Zovko zatražila službenu reakciju Europske komisije na prijetnje Rimokatoličkoj crkvi u BiH

Vrijeme:51 sec

 

„Želi li napredovati na svom putu prema Europskoj uniji za Bosnu i Hercegovinu je ključno podržavanje temeljnih prava, uključujući slobodu mišljenja, vjere, udruživanja i izražavanja“ – stoji u odgovoru povjerenika za europsko susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija na pitanje o slobodi vjere u Bosni i Hercegovini, koje mu je uputila zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na sastanku Odbora za vanjske poslove, održanom 19. svibnja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Zovko je od povjerenika Varhelyija zatražila službenu reakciju na prijetnje Rimokatoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini i ugrožavanje slobode vjere i prava na kulturu sjećanja.

Zovko je pozdravila odgovor povjerenika Varhelyija. „Komisija je jasno naglasila da sve vjerske zajednice imaju pravo na održavanje vjerskih obreda, koji se ni u kojem slučaju ne smiju iskorištavati u političke svrhe i za promoviranje političkih ideja“, naglasila je zastupnica Zovko. U svom dopisu s odgovorom povjerenik Varhelyi je također naveo da će Komisija nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom putu prema Europskoj uniji, uključujući podržavanje svih temeljnih prava.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)