Od polupismenih seoskih posvuduša stvorili ste ministrice i državne tajnice, a od birtijaša i uvlakača ‘cijenjene’ saborske zastupnike”

Vrijeme:3 min, 41 sec

 

“Ubili ste nam perspektivu, zgazili ste nas porezima, trošarinama i naknadama kako biste punili riznicu iz koje nemilosrdno grabite i prelijevate javni novac sebi, pajdašima i kumovima”

Nezavisni splitski gradski vijećnik Martin Pauk komentirao je prošlotjedni niz uhićenja vezan uz akciju USKOK-a koja je obuhvatila i bivšu kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Sram te bilo, bijedna sliko i priliko izdajnika naroda i nacionalnih interesa. Ako je istina sve što ti USKOK stavlja na teret, a nemamo razloga sumnjati u to zahvaljujući prikupljenim dokazima, tada si ti školski primjer megalopova i kriminalca koji prodaje šatro-domoljubnu priču dok krade javni novac bez imalo skrupula.

Svi koji me poznaju znaju koliko sam alergičan na kriminal, čak i onaj najsitniji, a pogotovo na ovaj ‘profinjeni’. No, najveća tragedija leži u činjenici da nam ovu plitku i samodopadnu lutkicu na koncu prikazuju kao nekakav “mastermind” iza potencijalne pljačke stoljeća vrijedne više od 5 milijardi kuna.

Navodno nitko ništa nije znao, ni ministri, ni premijer, niti ostali visokorangirani političari, već je cijeli plan osmislila provincijska posvuduša i obožavateljica turbofolk poskočica.
Koga vi lažete?

U prilogu dajem posljednji status koji je dostupan na njenom FB profilu – iz istoga je jasno kako se radi o elementarno nepismenoj osobi koja se odavno posvađala s gramatikom hrvatskog književnog jezika, pa sukladno tomu ne zna kako ispred veznika “ali” dolazi zarez, ne razlikuje “ije” i “je”, a najtragičnije od svega je što ne zna kako “trotočka” ima tri točke, a ne četiri, pet ili šest. Mislim se, zove se prokleta “trotočka”, koji dio naziva nije jasan? U dvije rečenice uspjela je napraviti osam (8) pravopisnih grešaka, a iz stila pisanja bi se dalo zaključiti kako nije pročitala više od tri lektire u životu.
(napomena – da me ne bi slučajno netko proglasio neobazrivim jer sam objavio status u kojem se oprašta od majke – to je jedini status u zadnje vrijeme kojeg je napisala, sve ostalo su samo dijeljenja HDZ-ovih objava i lanaca sreće).

E sad, u čemu je kvaka?
Problem je u tome što nas uvjeravaju kako je ova elementarno nepismena posvuduša bila glavni i odgovorni “mozak” iza potencijalnog otuđenja milijardi kuna. Uvjeravaju nas kako apsolutno ništa nisu znali ministar Ćorić, premijer Plenković niti sva ostala svita visokorangiranih dužnosnika Vlade RH.

Ma dajte, molim vas – pa bez znanja i odobrenja takvih likova se ne može otvoriti park za pse u Čakovcu niti dječji vrtić u Donjoj Nedođiji, a kamoli potpisati ugovore teške milijarde kuna i to krajnje sumnjivom izmjenom ugovora točno jedan dan prije isteka roka, tj. stupanja na snagu novog zakona.

Ako nešto znamo o tim ljudima, znamo kako obožavaju rezati vrpce za sve i svašta, kontrolirati svaki mogući postupak javne nabave, od farbanja javnog WC-a do gradnje autoceste, a sad bismo trebali povjerovati kako nisu znali apsolutno ništa o najvećoj nacionalnoj izdaji još od prodaje INA-e ili sibirskih naftnih polja ‘Bijele noći’?!

Gospodo, koga vi lažete? Ubili ste nam perspektivu, zgazili ste nas porezima, trošarinama i naknadama kako biste punili riznicu iz koje nemilosrdno grabite i prelijevate javni novac sebi, pajdašima i kumovima.

Od polupismenih seoskih posvuduša stvorili ste ministrice i državne tajnice, a od birtijaša i uvlakača “cijenjene” saborske zastupnike.

Nemilosrdno gazite budućnost naše zemlje i naroda, uvlačite se stranim gospodarima ovisno o smjeru iz kojeg vjetar puše – kako se danas ulizujete briselskim komesarima, tako su se vaši mentalni i politički preci uvlačili komunistima, a sutra ćete se, ako takva situacija bude, uvlačiti i Moskvi, i Pekingu, i Teheranu. Da barem imate ikakvu ideologiju, bilo svjetonazorsku ili ekonomsku, pa da zbog nje griješite i učite na greškama, ništa vam ne bismo zamjerili.

No, vaša jedina ideologija je novac, i to javni novac. Pardon – trpanje javnog novca u vlastite džepove.

Unatoč svemu, niste nam stali na kraj. Sve dok postoje pošteni ljudi koji u duhu pravednosti odgajaju svoju djecu, mi imamo šanse. Nikad nećete imati mira jer ćemo vam puhati za vratom, svima vama plavim, crvenim, žutim i zelenim lopovima. Nećemo vam dati mira.

A onda, jednog dana kada ustrojimo pravedni i moćni pravosudni sustav, sve ćemo vas potrpati u zatvore toliko dugo da će se i svaka seoska baba javno odreći svoje dotadašnje “kraljice”. Od svakog makrolopova napravit ćemo udžbenički primjer za djecu budućih naraštaja, kao opomenu i upozorenje.

Do tada, dok vas ne pohvatamo – uživajte u kurbinom piru. I spavajte s jednim okom otvorenim”, napisao je Pauk.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)