Obilježena 28. obljetnica osnutka 106. brigade HVO-a Orašje

0

 

U sklopu obilježavanja 28. obljetnice osnutka 106. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Orašje, u petak su položeni vijenci ispred spomen obilježja u “Polju” u Vidovicama, a potom i u Orašju, gdje održana i sveta misa.

U izaslanstvima koja su položila vijence, uz ostale, bili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, zapovjednici brigada, predstavnici zakonodavne i izvršne županijske i općinske vlasti, među kojima i predsjednici Skupštine i Vlade Posavske županije Blaž Župarić i Đuro Topić.

Županijski ministar branitelja Marijan Kopić kazao je kako su obilježavanje prilagodili situaciji nastaloj oko pandemije te naglasio kako ne postoji ništa što bi branitelje spriječilo da se prisjete početaka Domovinskog rata, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

– Ne postoje okolnosti koje bi nas branitelje spriječile da se prisjetimo početaka Domovinskog rata i aktivnosti oko organizacije oraškog bojišta. Prije svega što je taj dan ujedno i komemoracija na sve žrtve srpske agresije na ovome području. Zadužbina naših poginulih branitelja, kao i svih branitelja uopće obvezuje nas da iskazujemo poseban pijetet prema Domovinskom ratu kao temelju opstojnosti Hrvata na ovom području- kazao je ministar.

Govoreći o poginulim braniteljima, naglasio je kako su “životi vitezova HVO-a i dijelovi njihovih tijela ugrađeni u temelje naše slobode”.

– Danas s velikim ponosom možemo reći da njihova žrtva nije bila uzaludna, jer žive u nama, u svakom mirnom i spokojnom danu našeg herojski obranjenog prostora – poručio je ministar Kopić.

 

Fena/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara