Politizaciju ostaviti za doba poslije koronavirusa

Vrijeme:1 min, 1 sec

BEVANDA ODGOVORIO NA PROZIVKE SDA

Ministar financija u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda pozvao je ministre da politizaciju u vezi s korištenjem raspoloživih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za brzo financiranje ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije, ostave za doba poslije koronavirusa.

“SDA ne treba podsjećati onoga tko sve vrijeme poštuje Ustav, zakon i dogovor što raditi dalje. Kad mi zaključak bude službeno dostavljen bit će ispoštovan”, rekao je Srni Bevanda, reagirajući na današnji poziv SDA “da se prestane sa opstrukcijama”.

Kolegij SDA pozvao je danas Bevandu da prestane sa, kako kažu, opstrukcijama i da u skladu s obavezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi provizornu notu Središnjoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF-a za brzo financiranje s ciljem ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije koronavirusa.

Vijeće ministara na izvanrednoj telefonskoj sjednici 24. travnja nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od MMF-a s ciljem financiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije. Ministru financija dodijeljene su ovlasti za izdavanje provizorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 milijuna Specijalnih prava vučenja u protuvrijednosti konvertibilne marke po tečaju na dan povlačenja sredstava.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)