Mile Prpa: Koronavirus i Sv. Petar   

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Priča

Jednog dana koronavirus dođe na tržnicu i obrati se jednom trgovcu koji je prodavao šljive – i reče mu da ća ga smrtno zaraziti i da će za nekoliko dana umrijeti.

Trgovac ga zamoli da mu prethodno ispuni jednu želju. Virus ga upita koju, a trgovac reče da ode u nebo i da upita Sv. Petra – ima li za njega mjesta u Raju.

Na to Virus reče, zbilja toga se nisam ni sjetio, mora da i tamo ima klijenata da ih zarazim. I ode do sv. Petra i upita ga – ima li u Raju mjesta za njegovog klijenta. Na to se sveti Petar nasmija i pokaza mu cijeli Raj da u njemu nema nikoga, da je Raj potpuno prazan. Virus se malo zbuni kad to vidje, pa upita svetog Petra gdje su nestale tolike duše. Sv. Petar mu reče – sve sam ih poslao  natrag, na Zemlju u karantenu.

Kad je Virus to čuo, vrati se ponovno na onu tržnicu, ali je vidio da je zatvorena i upita ključara (to je bio onaj trgovac koji je prodavao šljive) – zašto je tržnica zatvorena, i gdje su se smjestile tolike duše iz Raja što ih je sv. Petar poslao na Zemlju? I gdje se nalaze te karantene u kojima one borave.

Ključar odgovori – te duše su nevidljive, stigle su u ogromnom broju da se bore s vama koronavirusima, jer ste, i vi virusi, nevidljivi. Potom ga virus upita – zašto nad vratima tržnice stoji natpis: “Utočište za koronaviruse” Ključar odgovori, ova tržnica je jedino mjesto na svijetu gdje su rajske duše nemoćne protiv koronavirusa. Tu su koronavirusi potpuno sigurni i žive u potpunoj slobodi.

To se koronavirusu svidjelo i zamoli ključara da otključa i otvori vrata tržnice.

Čim je koronavirus i bezbrojno mnoštvo drugih istih koronavirusa, uletjelo kroz vrata tržnice, ključar vrata ponovo zatvori i zaključa.

Kad su koronavirusi pogledali s nutarnje strane vrata pročitali su natpis –

 

Pakao za koronaviruse

Tko uđe, nek se kani svake nade

 

Mile Prpa

Zagreb, 20. Travnja 2020

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)