ZORICA VUKOVIĆ: EU OBOLJELA OD KINESKE GRIPE

0
4

 

 

Situacija koja nas je zadesila, podsjetila me na moje rano djetinjstvo kad sam kao ugrožena skupina oboljela od dječje paralize ili poliomijelitisa. Bila sam u petoj godini života. Uzročnik bolesti bio je poliovirus iz roda enterovirusa. Kad uđe u organizam umnaža se u sluznici ždrijela, odlazi u  limfne čvorove i kod većine bolest tu završava. No kad virus prodre u krvotok, povisi se temperatura, dolazi do hunjavice, kašlja, povraćanja, proljeva, što nakon nekoliko dana može prestati. Kod onih kod kojih virus prodre u leđnu moždinu izaziva, klinički rečeno, morbus maior: visoku temperaturu, glavobolju, kostobolju, bolove u mišićima, ukočeni vrat. Dolazi do paralize udova i mišića uz pad temperature, rijetko nastupa smrt. Udovi su bez refleksa. Oporavak je spor i postepen, a može ostaviti trajna oštećenja.


Ja sam dogurala do najtežeg stadija bolesti. I onda je krenuo oporavak. Najprije na Šalati u Zagrebu, onda u Rijeci na Kantridi i konačno u Ortopedskoj bolnici u Lovranu. Na Šalati, u krevetiću nasuprot mome, umirao je dječak. Još uvijek ‘vidim’ sliku njegovih uplakanih roditelja i medicinske sestre. Nisam tada razumjela sve, ali već to sjećanje je znak da me duboko dirnuo taj trenutak. Ne moram ni reći da sam, u neku ruku, bila i ‘laboratorijski miš’ kad sam dobivala blokade u kralježnicu na dva mjesta: vratni i lumbalni dio. Ne sjećam se boli, ali znam da sam vikala, što znači da je doista boljelo. 

Stanje se donekle popravilo drugom operacijom u jedanaestoj godini, tako da sam mogla hodati bez proteze, a posljedica je ostala na lijevoj nozi: atrofija mišića. Na svu sreću, noga je rasla i ostala je kraća oko 1,5 cm. 

Bolest mi je pomogla da izgradim vlastitu osobnost, da se pouzdam u Boga, u Majku Mariju. Znala sam da me neće napustiti. Bila sam na neki način i indikator za ljudske odnose. Klonuli su me se oni koji su gledali vanjštinu, a stekla sam prijatelje braću i sestre koji nisu gledali u meni invalida. Radila sam 37 godina kao profesorica i nikada nisam imala problema s mladima zbog moga invaliditeta. Dapače: bolje sam ih mogla razumjeti. Moj suprug je ‘izvukao’ iz mene i planinarske zahvate tako da sam bila, naravno, na Sljemenu, a onda i na Velebitu, Kleku, Papuku … Vodila sam đake na terensku nastavu i s njima obišla Hrvatsku. Proputovah i pola Europe… Pišem to zato što i neka nezgoda, koja nas je tijekom života zadesila, ne mora biti na propast, nego čak na blagoslov. Tko zna kamo bi me odvela moja znatiželja, moja ljubav prema plesu i putovanjima…

Danas oboljenja od dječje paralize u Hrvatskoj nema, a zadnji slučaj zabilježen je 1989. godine. Naime od 1961., obavezno je cijepljenje. Cjepivo je još 40-tih godina 20. st. izradio američki mikrobiolog dr. Jonas Salk. No bolest nije sasvim iskorijenjena u svijetu. Ne znam koliko tome doprinosi i ‘filantrop i stručnjak za cjepiva’ Bill Gates.

U proljeće, godine Gospodnje 2020.-te opet sam u kritičnoj skupini. Sad mi prijeti kineski virus SARS-CoV-2, koji uzrokuje kinesku gripu iliti COVID-19. Ovih sam se dana o bolesti, prevenciji i umiranju od nje, kao i svi drugi, doista naslušala: stavi rukavice, stavi masku, skini rukavice, skini masku, ostani doma, budi na distanci… Da nemam vjere, ne znam kako bih to podnijela. Ovako se pouzdajem u Njega jer je On gospodar života i smrti, a i naši svećenici, mladi i katolički mediji diljem zemlje svojom kreativnošću pomažu vjernicima.

Danski profesor medicine i osnivač vrlo važne Cochrane suradnje Peter Gøtzsche kaže: „Da Kinezi nisu uveli opsežna testiranja korona virusa, mi bismo živjeli bez restrikcija i ne bismo previše brinuli o pojavi smrtnih slučajeva, koje viđamo svake zime. Ovako imamo paniku i mantru koja glasi – držimo razmak.“ Gøtzsche smatra da je problem u tome da nitko neće biti odgovoran za ovakve drakonske mjere: „Upravo bi suprotno bilo kada bi vlasti činile premalo. Stoga političari i djelatnici u javnom zdravstvu čine mnogo više nego je potrebno. To je zapravo lukav manevar i nepobjediva pozicija upravitelja krizom. Kada virus popusti, bez obzira kada i bez obzira na poduzete mjere, sve zahvale će ići na račun onih koji su uveli strogi režim.“ Takva situacija Gøtzschea podsjeća na priču o tigru i rogu: „Zašto pušeš u rog?“ „Da preplašim tigra!“ „Pa nema ovdje tigrova!“ „Eto, vidiš!“

Slična se razmišljanja pojavljuju i kod nas.

Želimir Marić (FB): Kako pokazuje istraživanje sveučilišta Oxford, Hrvatska ima najrestriktivnije mjere u borbi protiv coronavirusa. Na cijelom svijetu. Čini se da to nije slučajnost. Dugotrajna izolacija navodi vodu na mlin vladajućim ortacima jer umrtvljuje političke aktivnosti suverenističke oporbe koja se sve jače počela kondenzirati. Vrijeme radi za Plenkovića i za njegovu ‘vjerodostojnu’ ekipu koja će vjerojatno nastojati što više odužiti s vraćanjem javnog života u normalu da bi ostalo što manje vremena suverenističkoj oporbi da se formira za izbore. U tom smjeru ide i ‘borba protiv lažnih vijesti’, da bi se preuzela kontrola i nad tim zadnjim preostalim kanalom komunikacije, onim elektronskim.

Plenkoviću, Božinoviću, Berošu i ekipi prolazi međutim ispod radara što još suvislo rade druge zemlje, npr. Austrija koja specijalnim avionom iz inozemstva dovozi njegovateljice za svoje stare i nemoćne i planira ovaj tjedan početi masovno dijeliti zaštitne maske na ulazima trgovina.“

Nenad Piskač (FB), 1. 4. ’20.: „…Hrvatski sabor je pokleknuo, (iako smo u parlamentarnoj demokraciji), pred kancelarovim ocjenama i procjenama, odlukama i uputama. Međutim, naš ‘kancelar’ je prema Ustavu samo predsjednik vlade, izvršne vlasti koja nema ovlasti samoinicijativno donositi zakone i  uredbe sa zakonskom snagom. Stvar je ozbiljnija negoli se na prvi pogled čini, uz korona paniku sad imamo i ustavni kaos. A sve se moglo izbjeći poštivanjem ustavnih odredaba i na ustavan način reguliranja temeljnih prava i sloboda. Ispada da smo prije trideset godina ginuli za odluke i upute Stožera civilne zaštite, a ne za slobodu koju smo ugradili u Ustav (kakav bio da bio) i u njemu regulirali i ustavan način ograničavanja tih teškom mukom izborenih sloboda.“

Znanstvenici Oxforda smatraju da je koronavirus cirkulirao u Velikoj Britaniji sredinom siječnja, otprilike dva tjedna prije prvog prijavljenog slučaja i mjesec dana prije prve potvrđene smrti za koju je okrivljen COVID-19. Ovu studiju na Oxfordu vodila je prof. dr. sc. Sunetra Gupta, profesorica teorijske epidemiologije i ukoliko se sve ovo potvrdi u praksi, to znači da manje od jedne osobe na tisuću zaraženih s bolesti COVID-19, treba bolničko liječenje, a velika većina ima vrlo blage ili nikakve simptome.

U razgovoru za Financial Times, koji je prvi izvijestio o ovoj studiji, profesorica prof. Gupta je rekla da je potrebno testiranje kako bi se procijenilo u kojoj se fazi epidemije trenutno nalazi Velika Britanija. Ovaj oksfordski model, nije provjeren u praksi, ali isto tako nije dokazana ni oprečna studija od strane londonskog Imperial Collegea, koji je do sada diktirao pristup rješavanja epidemije na način da se uvela karantena, u blažem i strožem obliku.

Prof. dr. sc. Valerije Vrček  kaže: „…Razumne rasprave o pandemiji sve donedavno – nije bilo. Zapadna se civilizacija, u egocentričnom strahu suočavanja sa smrću, dragovoljno prepustila monopolu i monologu medicinsko – političkog establišmenta. Krizni stožeri, poput centralnih komiteta, postali su vlasnici istine i svih rješenja. Kako bi stekla dojam stručnosti, ekspertna se vlada okružila dvorskim znanstvenicima. U mnogim se europskim državama, pa tako i kod nas, pojavljuju znanstvenici sateliti koji zajedno s vlastodršcima udaraju u ratne bubnjeve, savjetuju, prijete, upozoravaju, objašnjavaju, plaše i očekuju, poput lešinara, svojih pet minuta nakon poraza virusa.

Srećom, postoji i druga optika, drugi ljudi, drugo mišljenje. Važno je da se čuje znanstvena manjina, jer znanost ne trpi demokraciju. Ignorirati ili ismijavati mišljenje vrhunskih znanstvenika vrsta je stručne i moralne nepismenosti. Takav stav otkriva strah i nemir zbog preispitivanja dogmi, ili, pak, skriva ideološke i financijske interese. Stoga je važno da poduzete mjere i politike javnog zdravlja izgube titulu neupitnog, kako bi viralna lakrdija što kraće trajala. …

…Govorimo o modelu s Cambridgea. Ekipa njihovih stručnjaka napravila je svoju procjenu i predložila vlastite mjere. Međutim, ima i drugih ljudi. Postoje stručnjaci na Oxfordu, koji također imaju svoje modele. I nas je preko jedne teorije i jednog modela, naš krizni Stožer poveo jednim putem, no postoje i drugi modeli.

Zato govorim o kontroverzama u znanosti i o sukobima, koji su uvijek dobrodošli jer oni obogaćuju znanost, a time i društvo. Umjesto da smo organizirali natjecanje veslačkog osmerca između Oxforda i Cambridge, ne, mi smo odabrali jedan model, koji neki u javnost nazivaju ispravljanje krive Drine, a radi se u modelu, u kojem se strma krivulja želi malo spljoštiti tako da bi preživio bolnički sustav u svim državama Europe.

Taština više stanuje u znanosti nego u politici. Mi danas u običnoj zdravstvenoj krizi, nismo spremni saslušati drugoga nego ga trpamo u neke ladice, lijepimo etikete i isključujemo ga iz javnosti.“

Slično razmišlja i dr. Lidija Gajski koja je zbog toga ‘udarena’ od liječničke komore. Dr. Gajski kaže: „Dakle, brojke koje svakodnevno pratimo u sredstvima priopćavanja tek su približne. Njihov je značaj, naročito u stvarnom vremenu, ograničen i diskutabilan. Dok ne budu točne i pouzdane, svakodnevno bombardiranje brojkama zaraženih i umrlih treba smatrati ne samo neprimjerenim i nepotrebnim, već oblikom psiho-emocionalnog zlostavljanja.“ 

Psihijatar dr. Herman Vukušić misli da će nakon ove pandemije biti mnogo oboljelih od PTSP-a zbog nametnutih uvjeta života što je itekakav trening škole života. I dok HRT-ova Sunčica hvali Blaženku Divjak i njenu laptop-školu, jer joj se ‘Europa divi i traži savjete’, dotle otac, iz realnog života, piše Divjakici:

„Dobar dan,

roditelj sam troje osnovnoškolaca i potaknut vašim jučerašnjim Preporukama o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu obraćam vam se ovim dopisom kako biste stekli bar jedan dodir s realnošću, jer ga iz vaših Preporuka teško mogu iščitati. Ovakve bajke mogu napisati samo ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa stvarnošću u kojoj živimo, nego im ovakvi lijepo natipkani papiri služe kao zgodan rekvizit za PPT prezentacije na press konferencijama…“

Otac navodi čitav niz situacija u kojoj se obitelj može naći.

„…Kako što je početkom prekida nastave u školama djeci poručeno: ‘Ovo nisu praznici!’, tako i ja vama poručujem: ‘Roditelji nisu na godišnjem!’ Oni koji ipak jesu, ne znaju hoće li imati posao kad im godišnji, ali sigurno ne i odmor, prođe…

…Da ne budem krivo shvaćen – ovime ne kažem kako nastavni kadar ne radi ništa i sve rade samo roditelji. Naprotiv, mnogi od njih se zbilja jako trude da olakšaju i djeci i nama roditeljima, pojednostavljujući stvari, stojeći maksimalno na usluzi i njima HVALA. Na kraju krajeva, i mnogo nastavnika su roditelji pa i njih ubacite u gornje kombinacije. One druge nastavnike, kojima je ovakvo stanje raj na Zemlji, neću ni spominjati jer će se u sveopćem metežu komunikacije ionako provući ispod radara efikasnosti.

CARNET se voli ovih dana pohvaliti kako se nastava odvija više-manje uspješno. Naravno, s njihove strane…

Za kraj – bajkovito, kako smo i počeli. Kako bi bajka kakvu pokušavate napisati svojim Preporukama (a bajke uvijek imaju u sebi i stravične elemente – sjetimo se ostavljanja djece u šumi, maćehinskog odnosa, svih onih ubojstava u tim pričama, da ih poimenice ne nabrajam) bila realističnija pa time i kvalitetnija, probavljivija, molim vas da u nju ubacite malo zbiljskog, ne izmišljenog horora kojeg sam vam naveo, a kojeg ovih dana doživljavaju roditelji naših princeza i prinčeva.

Lijep pozdrav!“

Mnogima nije jasno kada se daju brojke o umrlima od korona virusa. Goran Milić 2. 4. ’20. postavlja pitanje:  „Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana od korona-virusa. Danas je umrlo rekordnih 919. Prije nego sto je nastala korona, npr. u cijeloj 2018 god. u Italiji je umrlo oko 647 000 osoba. U prosjeku, 1 770 na dan. Sada samo od korone umire 919 dnevno. Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2 689 svakoga dana? Ili se smrti od srca, vena, raka, AIDS-a, gripe, upale pluća itd. dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformiranosti, pripisuju korona-virusu? Jer, čudno je da talijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u ožujku 2018. sa ožujkom 2020. Pitanje je jasno, umire li sada 919 Talijana vise dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti?
Uopće ne sumnjam na neke teorije urote, samo bih volio biti nešto bliže spoznaji koliko je smrti od tradicionalnih bolesti, koliko od starosti, a koliko od korone …?”

Ovih dana objavljeno je koliko je ljudi umrlo u provinciji Bergamo u ožujku. Bilo je 1687 od COVID-19, a na euroMOMO.eu, nema značajnog skoka smrtnosti u odnosu na prošle godine.


Prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju KBC-a Split i predsjednik Hrvatskog onkološkog društva za HINA-u 4. 4. 2020. kaže: „U Hrvatskoj se mjesečno dijagnosticira oko 2 000 bolesnika s rakom, pa nam se ne smije dogoditi da u iduća tri mjeseca dijagnosticiramo samo, primjerice, 1 000 novo oboljelih. To bi značilo da smo propustili dijagnosticirati ostale .

Pitao sam desetak bolesnika, koji imaju metastatski rak, boje li se više raka ili korona-virusa i velika mi je većina odgovorila da se više boje korona-virusa. Pitam bolesnicu s rakom želuca boji li se više svog raka ili COVIDa-19, odgovora – COVIDa. Nije dobro da se više boji bolesti sa smrtnošću manjom od 0,2 % od bolesti gdje je smrtnost 50 %.“

Eto što su nam naši stožeri dali…

A EU se raspala po Schengenu i svaka članica muči svoju muku i rješava je na svoj način. Ne pomaže ni Šuice ni Bruxellesa, a i ostatak nije za čuti. Europsku komisiju dohvatio virus nesposobnosti, pa Emanuel Macron kuka da je u opasnosti ne samo Schengen nego i sam ‘evropski projekt’.

Nakon  perioda šutnje javiše iz svojih rupa ‘filantropi, stručnjaci, humanitarci’… i ‘bankaroidi’-kako bi rekao prof. Pavuna. Bivši  britanski premijer Gordon Brown je 26. 3. 2020.  ustvrdio: „Vrijeme je da globalni lideri kreiraju Svjetsku vladu koja će se nositi s ovom krizom.“

Londonski The Guardian predstavio je njegove teze: „Gordon Brown je pozvao svjetske lidere da formiraju privremenu formu globale vlade radi savladavanja medicinske i ekonomske krize koju je izazvala pandemija COVID-19. Bivši premijer, laburist,  je uvjeren da postoji potreba da se stvori ‘ciljna grupa’ u koju bi bili uključeni svjetski lideri, medicinski eksperti i šefovi međunarodnih organizacija. A ta bi grupa imala ovlaštenja za poduzimanje i koordinaciju potrebnih mjera.

Tijekom svjetske financijske krize, Brown je uvjerio  svjetske lidere da treba spašavati banke, a zatim je organizirao samit G20 u Londonu na kojem je odlučeno da se formira paket mjera za spašavanje banaka sa 1,1 trilijun dolara. Britanski političar, valjda želi ponoviti svoj podvig i  s nekoliko trilijuna dolara opet želi spašavati banke i globalizaciju koju korona može i ubiti i vratiti daleko unazad.“

A što Englezi misle o zajedničkoj vladi pokazali su Brexitom.

Iz hladovine se javio i Henry Kissinger.  Početkom travnja 2020., on piše da SAD treba obavezno surađivati s ostatkom svijeta:  „Potrebe ovog trenutka u konačnici moraju biti povezane s globalnom suradničkom vizijom i programom. Moramo razviti nove tehnike i tehnologije za kontrolu infekcije i proporcionalna cjepiva za veliku populaciju. Gradovi, države i regije moraju se dosljedno pripremati za zaštitu svojih ljudi od pandemije i to skladištenjem, kooperativnim planiranjem te istraživanjem u granicama znanosti. Idući korak je izliječiti rane svjetske ekonomije i zaštiti principe svjetskog liberalnog poretka, uz  napomenu da vlada treba inzistirati na ‘sigurnosti, redu, ekonomskom blagostanju i pravdi’.“

Evo i biznismena i filantropa Billa Gatesa! On je  objavio kako planira investirati u sedam različitih tvornica za cjepivo protiv koronavirusa, kako bi što brže pobijedili trenutnu pandemiju.

Gates kaže kako je njegova humanitarna zaklada Melinda & Bill Gates odabrala sedam najizglednijih kandidata za cjepivo, no njihova izrada iziskuje specijalnu opremu i izgradnju tvorničkih pogona. Od sedam kandidata Gates bi odabrao dva, što znači da ‘će izgubiti milijarde dolara na propale pokušaje’. Kako filantropski i humanitarno. Rasplakah se nad gubitkom milijardi! A koliko se tek dobiva prodajom cjepiva. U cijelom svijetu. Godinama.

„U isto vrijeme ćemo investirati i graditi pune kapacitete za svih sedam kandidata, kako ne bismo trošili vrijeme na pitanje koje cjepivo je pravo,“ kazao je Gates. 

A već 5. travnja ’20., Gates iznosi dalje planove. 

U razgovoru s Anthonyjem Masonom u CBS This Morning govori o tome zašto su potrebne ‘snažne mjere izolacije na cijeloj zemlji’ kako bismo se mogli nositi s izbijanjem koronavirusa i kako bi moglo proći ‘godina’ prije nego što se američka ekonomija vrati gdje je to bilo prije i zašto misli ‘za sljedećeg bit ćemo mnogo spremniji nego što smo bili za ovaj’ i kako bi prakticiranje katoličke vjere ostalo zabranjeno sve dok se ne potvrdi da su svi primili cjepivo. Čak i tada! Govori o obustavi mise na 18 mjeseci ili zauvijek! I ne samo misa, svi profesionalni sportski događaji, poput nogometa, bejzbola, nogometa, košarke, hokeja itd.. 

 

 

Njemački doktor medicine Claus Köhnlein smatra da test PCR za virus SARS-CoV-2 (SARS je kratica za Severe acute respiratory syndrome, odnosno, teški akutni respiratorni sindrom), nije pouzdan:

 

 

Dr. Köhnlein je razgovor vodio prije nego su mediji počeli izvještavati o smrtima. No studija objavljena u Nature Medicine govori da su se  SARS-CoV znanstvenici bavili već i prije. Studije je objavljena pod naslovom: A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence Nature Medicine volume 21pages15081513(2015) 9.11.2015., a u njoj su sudjelovali znanstvenici: Vineet D Menachery, Boyd L Yount Jr, Kari Debbink, Sudhakar Agnihothram, Lisa E Gralinski, Jessica A Plante, Rachel L Graham, Trevor Scobey, Xing-Yi Ge, Eric F Donaldson, Scott H Randell, Antonio Lanzavecchia, Wayne A Marasco, Zhengli-Li Shi & Ralph S Baric. Konstatirali su da je SARS skup sličnih cirkulirajućih koronavirusa šišmiša koji pokazuju tendenciju širenja među ljude.

Sažetak: „Pojava teškog koronovirusnog sindroma akutnog respiratornog sindroma (SARS-CoV) i respiratornog sindroma Bliskog Istoka (MERS)-CoV prijeti prijenosu među vrstama što dovodi do epidemije kod ljudi. Ovdje ćemo ispitati potencijal bolesti virusa sličnog SARS-u, SHC014-CoV, koji trenutno kruži populacijom kineskih šišmiša. … Procjena dostupnih imunoterapeutskih i profilaktičkih modaliteta temeljenih na SARS-u otkrila je lošu učinkovitost; i monoklonalna antitijela i cjepiva nisu uspjeli neutralizirati i zaštititi od infekcije CoVs korištenjem novog proteina spike (Napomena: S-protein se inače koristio u liječenju ptičje i mačje gripe). Na temelju tih nalaza sintetički smo ponovno dobili infektivni rekombinantni virus SHC014 cijele duljine i pokazali snažnu virusnu replikaciju i in vitro i in vivo. Naš rad sugerira potencijalni rizik ponovnog izlaska SARS-CoV iz virusa koji trenutno kruže populacijom šišmiša.“

O tome, na početku razgovora u Potcast Velebitu govori admiral Davor Domazet Lošo:

 

 

Ta sićušna nakupina nukleotida zagorčila je život čovječanstvu i bez obzira kakav je pristup pojedine države u bitci s njima, onima koji obole i njihovim obiteljima nije lako. Zato je ovo test i za hrvatsko društvo koje je još jednom pokazalo golemu razliku između onih koji smjeraju dobru i onih koji smjeraju zlu i uhljebništvu. I dok ‘radojke’ prizivaju porast nasilja u obiteljima, iako glavni stožeraš tvrdi da ga nema,  i dok ‘crni labud’ hoće uvesti praćenje putem mobitela, jer nas i Google prati, dotle ona druga Hrvatska moli, tješi, volontira… Pokazalo je to kreativnost katolika na radiju (Radio Marija, Mir Međugorje, Katolički radio), Laudato tv, na Facebooku i drugim internetskim uslugama…

 

 

Crkva se vratila u obitelji, baš tamo od kuda je prije nešto više od dvije tisuće godina i počela svoj hod. Mnoge su kontroverze uz odluku biskupa da se ‘ostane doma’.

Don Mladen Parlov kaže: „U misnim slavljima kršćani upravo slave Kristovu pobjedu nad smrću pa mi je neshvatljivo da se vjernicima oduzima izvor utjehe i snage pred onim što simbolizira i izaziva smrt. No, ima i nešto dobro u svemu tome, a to je da su brojni vjernici postali svjesniji silne vrijednosti sv. mise te što znači ostati bez nje…

…Postoji ‘nevidljivi virus’ koji prijeti ljudskom životu i koji je puno opasniji od koronavirusa, a to je grijeh. Lijek za taj puno opasniji ‘virus’ je Božja ljubav i oproštenje koje nam Bog uvijek stavlja na raspolaganje. Kad bismo uspjeli pobijediti ‘virus’ grijeha lako bi se našlo rješenje za sve druge viruse i bolesti koje prijete čovječanstvu,“ zaključuje don Parlov.

Gospa nam iz Međugorja poručuje 25. ožujka 2020.:

„Draga djeco! Ja sam s vama sve ove godine da vas povedem na put spasenja. Vratite se mome Sinu, vratite se molitvi i postu. Dječice, dopustite da Bog govori vašem srcu, jer sotona vlada i želi uništiti vaše živote i zemlju po kojoj hodate. Budite hrabri i odlučite se za svetost. Obraćenje ćete vidjeti u vašim srcima i obiteljima, molitva će se čuti, Bog će uslišati vaše vapaje i dati vam mir. Ja sam s vama i sve vas blagoslivljam mojim majčinskim blagoslovom. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu. ”


U duhu Uskrsa živimo u milosti u svojim obiteljima, u svojim susjedstvima, a korona virus će sam od sebe nestati, bez obzira jesu li ga donijeli šišmiši ili ‘šišmiši’. Neka uskrsne ona bolja Hrvatska i vrati se na svoja ognjišta, na svoju plodnu njivu, u svoje škole i fakultete da obnovi zavode i tvornice i da prostracijom zahvali povratak u naša svetišta. 

 
Neka nas sve prati Božji blagoslov! Sretan Uskrs! Ne bojmo se…jer On je s nama do svršetka svijeta (Mt 28,20).

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara