Oružane snage BiH danas počinju postavljati prve šatorske karantene na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine. Prvi šatori trebali bi biti podignuti na granici u Bosanskoj Gradišci, a zatim i na ostalim prijelazima.

 

Izgradnja šatorskih karantena jedan je od zaključaka na izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana 16. ožujka, a članovi Predsjendištva su odluku o angažiranju vojske donijeli jučer.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sjednice Vijeća ministara BiH naglasio kako će boravak u šatorskim karantenima biti u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, o čemu će brinuti predstavnici ministarstava zdravlja, civilne zaštite…

Oružane snage BiH bit će angažirane na pružanju pomoći civilnim organima u prevenciji i sprječavanju širenja koronavirusa u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koje dolaze u BiH iz inozemstva.

U priopćenju iz Predsjedništva BiH navodi se kako ministar obrane Sifet Podžić, na zahtjev nadležnih institucija na razini BiH, entitetskih institucija i institucija Brčko distrikta, može angažirati i uporabiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga s pripadajućim osobljem za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprječavanju širenja koronavirusa.

Ministar obrane će svojom naredbom utvrditi potrebno osoblje i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga BiH za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva BiH.

 

M.J./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.