BUKAČA HUZURPATOR/Martina Mlinarević Mostarce nazvala maloumnicima, a Mostar proglasila fašističkom kotlinom

Vrijeme:1 min, 0 sec

Martina Mlinarević, veleposlanica BiH u Češkoj, nazvala je na svojoj Facebook stranici Mostarce maloumnicima, a Mostar fašističkom kotlinom – sve zbog karnevalskog spaljivanja Bukače Huzurpator u Karnevalskoj republici centar 2 Mostar.

Naime, veleposlanica Mlinarević se prepoznala u liku spaljene Bukače Huzurpator te je na taj čin Mostarcima odgovorila brutalnim govorom mržnje i pozivom na linč.

U postu koji obiluje pravopisnim greškama veleposlanica, koju je na dužnost imenovao Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva, piše o tomu kako je doživjela spaljivanje Bukače Huzurpator da bi „poentirala“ brutalnim uvredama prema Mostaru i građanima Mostara.

„Ne nadam se da cete razumijeti, maloumnici, ista od ovoga, ikada, ovo pisem samo da pokazem put nekoj drugoj djeci iz vasih zatucanih zlibina, zadrtog kamenjara, uskogrudne fasisticke kotline, ka slobodi“, navela je, između ostaloga. Na samo ovih nekoliko riječi moguće je primijetiti da je gotovo svaka druga riječ pogrešno napisana.

Inače, Karnevalska republika Centar 2 spalila je Bukaču Huzurpator kao primjer ponižavanja obrazovnog sustava i svih bh. studenata koji ulažu u obrazovanje, umjesto da kao Bukača ulažu u podobnost. Mlinarević, naime, nema završen fakultet iako je to uvjet da bi se postalo veleposlanikom BiH. Štoviše, javno je lagala o svojoj stručnoj spremi.

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)